ДруштвоИЗДВОЈЕНО

БОЛЕСТИ СРЦА ГОДИШЊЕ ОДНЕСУ 7.000 ЖИВОТА

Поводом 29. септембра, Свјетског дана срца, Дом здравља Дервента, као и претходних година, настојао је да укаже на важност очувања здравља срца, с обзиром да су болести срца и даље главни узрочници смрти у Републици Српској.

Иако су због заштите од корона вируса изостали превентивни прегледи за грађане, припремљен је промотивни материјал са препорукама за одржавање здравог стила живота.

Према ријечима националног координатора за превенцију кардиоваскуларних болести у Српској Душка Вулића у Српској сваке године од болести срца умре око 7.000 људи, а између 15 и 20 одсто становништва старијег од 18 година има кардиоваскуларна обољења. Он је додао да је проценат смртности у Српској од болести срца између 47 и 50 одсто, што је мање у односу на раније године.

Он је упозорио да су они који имају кардиоваскуларне болести под већим ризиком када оболе од вируса корона.

Информације о важности стицања здравих навика, кроз физичку активност и исхрану, као и погубност неконтролисања крвног притиска путем промотивних летака биле су доступне пацијентима у дервентском Дому здравља.

Кардиоваскуларне болести одговорне су за смрт 17,3 милиона људи у свијету.

Related posts

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

admin

Испред „Корта“ данас базар за Михајла

admin

Дојаве о постављеним бомбама у дервентским школама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još