ДруштвоИЗДВОЈЕНО

БОЉЕ ОСВЈЕТЉЕЊЕ НА 18 ЛОКАЦИЈА

Улице, паркови, простори око школа, те градска пијаца, односно укупно 18 локација, ускоро ће бити боље освијетљени, након што буде завршена реконструкција јавне расвјете.

Ради се о пословима обнове и модернизације мреже јавне расвјете за које је из општинске касе издвојено 65.000 КМ, а циљ је боља функционалност, те смањење годишњих трошкова одржавања и потрошње електричне енергије.

Према подацима Одјељења за стамбено – комуналне послове Општинске управе, одржавање тренутне мреже јавне градске расвјете на годишњем нивоу кошта 35.000 марака, док 280.000 КМ износи годишња потрошња електричне енергије.

Боље освјетљење очекује се на Тргу ослобођења, дијелу испод зелене пијаце, али и на самој пијаци, те степенице које воде од пијаце ка згради Општинске управе, као и паркинг и плато код ОШ „Никола Тесла“.

Расвјета ће бити обновљена и на насипу на сајмишту у Улици Српске Војске у правцу према школи, те код гаража у Његошевој улици, али и пјешачкој стази која повезује Његошеву и Улицу Вука Караџића.

Парк „9. јануар“ и вртић „Трол“ биће окупани новим свјетлом, те улице Одред Војводе Мишића, Жељезничка, 5. козарачке бригаде, Патријарха Дожића, Јована Дучића, Дервентских ослободилаца и Поточани, те простор у Мјесној заједници Мишковци.

Пријава квара

Грађани који примијети квар на јавној расвјети то могу да пријаве на број телефона 053/315-156.

Related posts

АСФАЛТИРАН ПУТ У МАЛОЈ СОЧАНИЦИ

admin

ЗАБРАНА НАПУШТАЊА МЈЕСТА ПРЕБИВАЛИШТА И ОВОГ ВИКЕНДА

admin

Аудиција за „Ритам
Европе“ 25. априла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još