ИЗДВОЈЕНОСпорт

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

Побједу на Међународном турниру у одбојци на пијеску „Дервента опен 2022“, који је ове године окупио 27 екипа, поново су у мушкој конкуренцији изборили Брчаци Ненад Шормаз и Стефан Мирковић, док је прво мјесто у женској конкуренцији заслужила екипа Добој/Шипово у саставу Анђелка Радишковић и Тамара Ђапа.

Турнир је остао досљедан у окупљању великој броја екипа, међу којима и четири екипе из Србије чиме је задржао међународни карактер.

Предводник побједничке екипе Ненад Шормаз добро је познат дервентској публици с обзиром да му је ово шеста титула у Дервенти, а са Стефаном Микровићем одбранио је лањску титулу.

– На овом турниру учествујем по други пут и одбранио сам титулу са својим партнером коју смо освојили прошле године, тако да пре свега желим њему да честитам и мислим да је он најуспешнији играч који је играо у Дервенти са шест узастопних титула што је изванредан резултат. Утисци о турниру су заиста феноменални и могу слободно да кажем да је и мени и партнеру ово најдражи турнир – казао је  Мирковић, а другопласирани у овој конкуренцији Алекса Шаровић такође је похвалио организацију турнира.

– Честитао бих противничкој екипи која је искуснија екипа, одиграли су сјајан меч и нису ни сет изгубили. По први пут учествујем на овом турниру, а ово ми је тек други турнир на песку. Одличан турнир, прелеп град и видимо се следеће године – рекао је Шаровић.

Злато у женској категорији заслијало је у рукама Анђелке Радишковић и Тамаре Ђапа које су се као дуо представиле по први пут у Дервенти.

– Желим да похвалим организацију турнира, који је један од бољих у БиХ.и драго ми је што смо нашу игру крунисале златом – рекла је Радишковићева, а Ђапа је истакла да је турнир из године у годину све бољи.

– Организација и домаћини су одлични и уживамо сваки пут кад дођемо. Планирамо да одиграмо и турнире у Модричи и Маглају – рекла је Ђапа.

Организатори, Одбојкашки клуб „Дервента“, положили су још један испит.

– Велику захвалност дугујемо граду Дервента који је и ове године био генерални спонзор турнира, као и привредним субјектима који су нам пружили подршку – казала је члан Управног одбора клуба Јелена Којић, а сарадник за медије Слободан Живанић казао је да су се утакмице одвијале истовремено на два терена.

– И ове године, изједначавајући рекорд постављен прошле године, турнир је окупио 27 екипа, 14 екипа у мушкој конкуренцији и 13 у женској који су сервирали одличну одбојку на теренима у градском парку. И ове године смо били у предности јер су се утакмице играле истовремено и то у одличној атмосфери. Имали смо прилику да одиграмо утакмице и у вечерњем термину, првог дана почели смо у десет ујутру, а завршили послије 22 часа – рекао је Живанић истакавши да овај турнир красе играчи који се у континуитету одазивају турниру, што је случај и ове године.

Турнир је и ове године одржан под покровитељством Градске управе.

– Локална заједница и ове године је дала подршку овом турниру, прије свега због његовог континуитета од 22 године и можемо рећи да је један од ријетких у окружењу који оволико година траје. Честитке организатору и свим учесницима и надамо се да ће овај турнир опстати и трајати и да смо били добри домаћини – рекао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић

ПЛАСМАН ЕКИПА

Мушка конкуренција:

Полуфинале:

Ненад Шормаз/Стефан Мирковић (Брчко) – Рајко Лајић/Младен Макивић (Градишка) 2:0 (21:10; 21:18)

Борко Илић/Душан Кузмановић (Бања Лука) – Властимир Лукић/Алекса Шаробић (Нови Сад) 0:2 (15:21;15:21)

Утакмица за треће мјесто:

Рајко Лајић/Младен Макивић (Градишка) – Борко Илић/Душан Кузмановић 2:1 (21:19;19:21;15:8)

Финале:

Ненад Шормаз/Стефан Мирковић (Брчко) – Властимит Лукић/Алекса Шаровић (Нови Сад) 2:0 (21:18; 21:12)

Женска конкуренција:

Полуфинале:

Милица Бељански/Ања Меселџић (Нови Сад) – Анеђлка Радишковић/Тамара Ђапа (Добој/Шипово) 0:2 (16:21; 19:21)

Јелена Нинковић/Зорана Макивић (Дервента) – Соња Удовчић/Јелена Шакотић (Бања Лука/Дервента) 0:2 (13:21; 11:21)

Утакмица за треће мјесто:

Милица Бељански/Ања Меселџић (Нови Сад) – Јелена Нинковић/Зорана Макивић (Дервента) 2:1 (21:14;16:21; 15:11)

Финале:

Анђелка Радишковић/Тамара Ђапа (Добој/Шипово) – Соња Удовчић/Јелена Шакотић (Бања Лука/Дервента) 2:1 (21:19; 13:21; 15:10)

Related posts

МАТУРСКОМ ЗАБАВОМ ЗАКОРАЧИЛИ У НОВЕ ИЗАЗОВЕ

admin

Изградња осињског водовода
улази у завршну фазу

Derventski List

Свој први солистички концерт поклонила суграђанима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još