Друштво

Будући средњошколци упознали
се са школом и занимањима

Стручна и техничка школа новој генерацији средњошколаца представила је данас, током Дана отворених врата, струке и занимања за које могу да се школују, а које поред квалитетне теоријске наставе прати практични дио усклађен са савременим трендовима на тржишту рада.

Добродошлицу матурантима основних школа пожељела је директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакавши да на овај начин настоје да будућим средњошколцима олакшају избор жељеног занимања.

– У оквиру Дана отворених врата наша школа је представила струке и занимања које планирамо да упишемо ове године, а које је одобрило Министарство просвјете и културе РС. Надам се да ће ученици добити јаснију слику и помоћ да каналишу своје жеље и амбиције у вези са будућим занимањем. Надам се да ће ђаци осјетити да је ово школа са душом и да ће поред наставног плана и програма и савладавања свих предмета потребних за струку, увидјети да је ова школа мјесто гдје могу исказати своје таленте и развијати креативност и комуникативност – казала је Јовићева.

Осим презентација и промотивних материјала на штандовима, будући средњошколци имали су прилику да обиђу кабинет економске струје, као и СТЕМ учионицу.

У овој школској години планиран је упис пет одјељења у Стручној школи и то једно одјељење агротехничара од 20 ученика, одјељење економских техничара од 24 ученика, као и  четворогодишње занимање техничар ЦНЦ технологија са 24 ученика и трогодишње комбиновано одјељење бравар – заваривач и обрађивач метала резањем од 24 ученика. Овогодишњи новитет у оквиру осталих дјелатности је трогодишње занимање фризер у којем има мјеста за 20 ученика.

Related posts

Спортске активности
окупиле 400 дјеце

Derventski List

Велико интересовање за Вашар и Сајам привреде

admin

У току акција даривања крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još