ИЗДВОЈЕНОНовости

Буџетски документи пред парламентом 15. децембра

Одборници Скупштине града Дервента разматраће на сједници заказаној за 15. децембар 29 тачака дневног реда међу којима су приједлози буџета за 2023. годину и ребаланса овогодишње градске касе, усагласио је скупштински Колегијум.

На посљедњем засједању у овој години расправљаће се и о приједлозима одлука о заједничкој комуналној потрошњи, висини стопе пореза на непокретности и висини вриједности непокретности по зонама на подручју града за идућу годину, те измјени Плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за текућу годину.

Пред одборницима ће се наћи и Програма рада Скупштине града за предстојећу годину и Приједлог одлуке о измјенама Пословника о раду парламента, Извјештај о извршењу буџета града за првих девет мјесеци текуће године, као и Приједлог одлуке о утврђивању висине накнаде за рад чланова Градске изборне комисије. Ријечи ће бити и о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања и економској цијени услуге у вртићу „Трол“ за 2023 годину.

Локални парламент требало би да се изјасни и о предложеним измјенама Програма коришћења средстава прикупљених по основу посебних водних накнада за 2022. годину и измјенама и допунама Одлуке о комуналним таксама. На дневном реду је и Приједлог одлуке о начину и условима за прекопавање јавних површина на подручју града, као и измјене Одлуке о висини накнаде за коришћење путног земљишта и полагање инфраструктурних водова и базних станица.

Ријечи ће бити и о усклађивању акта о оснивању Дома здравља, Приједлогу одлуке о равноправности полова,  Информацији и стању насиља у породици са аспекта појаве и одговора на насиље од стране субјеката заштите у Дервенти са приједлогом за сузбијање насиља, те Информација о условима и животу пензионера у Дервенти.

Такође, одборници би требало да одлучују и о давању у закуп, продаји и замјени непокретности.

Едукација

С обзиром да је Дервента укључена у пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који проводи Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са УНДП-ом и уз подршку Швајцарске и Шведске, 8. децембра у скупштинској сали биће одржана едукација за одборнике Скупштине града.

Related posts

Саопштење редакције
Дервентског листа

Derventski List

ПОКАЗНА ВЈЕЖБА БУДИ СВИЈЕСТ O САОБРАЋАЈУ

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još