РС-РЕГИЈА

ВАНТЈЕЛЕСНА ОПЛОДЊА ЦИЉ УКЦ У БАЊАЛУЦИ

Универзитетски клинички центар РС У Бањалуци планира  отварање Клинике за вантјелесну оплодњу, у сарадњи са АКХ клиником из Беча, а домаћи љекари већ одлазе на стручна усавршавања.

Своја искуства љекарима УКЦ-а у Бањалуци, пренио је Петер Фриго, са бечке клинике, који је и професор на Медицинском факултету.

Сарадња АКХ клинике из Беча и Универзитетског клиничког центра Српске започела је прије годину, од када по два љекара из УКЦ-а сваког мјесеца одлазе на једномјесечну едукацију у Беч.

– Ова посјета је доказ да је сарадња два здравствена центра на високом нивоу са јасним циљем унапређења рада и здравственог система Републике Српске. Договорено је да још два љекара иду на циљане едукације у трајању од три мјесеца, тако да ће се сваког мјесеца четири љекара из УКЦ-а едуковати у Бечу. Они који су завршили едукацију већ уводе нове терапијске и дијагностичке методе и већ су допринијели развоју УКЦ-а – казао је генерални директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић.

Домаћи љекари, осим стручног усавршавања у бечким клиникама, однедавно иду и на стручно усавршавање у Русију.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Сабор СПЦ 18. фебруара бира новог патријарха

admin

Без крађe возила у добојској регији у фебруару

admin

Хрватска продужила мјере на граници до 15. јануара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još