Друштво

Васкршњи базар сутра испред Саборног храма

Коло српских сестара „Царица Милица“ током тродневног васкршњег базара који ће бити одржан у Лазареву суботу, Цвјетну недјељу и у Велику суботу испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице, даће прилику Дервенћанима да буду обезбијеђена помоћ суграђанима слабијег материјалног стања да достојно прославе највећи хришћански празник.

На базару ће бити изложене вакршње декорације, колачи и кекс, васкршње погаче и друге рукотворине које чланице кола ових дана припремају с посебном пажњом. Циљ је да буду обезбијеђена средства и производи за пакете са хигијенским и прехрамбеним потрепштинама који ће поводом Васкрса бити подијељени сиромашнијим суграђанима.

Из кола позивају суграђане да подрже акцију јер је потреба за пакетима велика, те додају да су због тога одлучиле да на штанду понуде домаће производе.

– Чланице су у посљедње вријеме одржале неколико радионица на којима су настајале разне декорације за кућу, а ових дана посветиле смо се прављењу кекса и васкршњих погача. Оних који су у потреби има много и трудимо се да сваке године уочи Божића и Васкрса одржимо акције како бисмо и њима омогућиле да велике православне празнике прослављају у складу са обичајима и традицијом, а прије свега у достојанству – рекла је предсједница кола Ђурђа Додиг Пијетловић.

Суграђани који желе да се укључе у ове акције, поред базара, могу намирнице да донесу у Саборни храм сваког дана.

Радионица

Уочи Васкрса, на Велику суботу, испред Саборног храма биће одржана радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја, а малишани ће од десет часова имати прилику да на креативан начин уче о празнику и друже се са вршњацима.

 

Related posts

Ђаци пијани долазе на часове

admin

ЂАКЕ ПОДУЧАВАЈУ О УЧЕШЋУ У САОБРАЋАЈУ

admin

ЗАУЗМИТЕ МЈЕСТО У МАТЕМАТИЧКОЈ РАДИОНИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još