Друштво

Васпитачи из „Трола“ активни учесници стручног усавршавања

Први стручни сусрети васпитача и стручних сарадника у предшколским установама, који се од петка до сутра одржавају у Бијељини, окупили су више од 230 учесника из 52 предшколске установе из БиХ, Србије и Црне Горе, а међу њима је и десет васпитача из вртића „Трол“, од којих су четворо излагачи, те један модератор у сесијама.

Тема првог сусрета је „Вртић као отворени систем – искуства и изазови“, а Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске задало је тежак домаћи задатак колегама из земаља окружења постављајући организацију стручног усавршавања запослених на изузетно висок ниво.

– Мало је рећи да смо поносни на овај догађај и изузетну организацију, амбијент и све што прати један овакав сусрет. Из наше предшколске установе „Трол“ учествује десет васпитача, међу којима је четворо излагача, и то Инеса Имшировић, Срдјан Сарић, Николина Марић и Љиљана Малић, док је педагог Вања Бећаревић један од модератора у сесијама, на шта смо посебно поносни – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

Циљ овог стручног скупа је да се обезбиједи активна размјена научних и стручних сазнања и искустава из области предшколског васитања и образовања, као и јачање професионалних компетенција васпитача и стручних сарадника, што је један од главних задатака због којих је прошле године основано Удружење васпитача и стручних сарадника РС.

Related posts

Куљеновци сутра без струје

Derventski List

Партизаново очишћено
од лишћа и смећа

Derventski List

Дух празника уткан у декорације

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još