ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Васпитачи прва карика у ланцу образовања

У предшколској установи „Трол“ данас је обиљежен Дан васпитача, а стручно особље обрадовали су симболични поклони и торта које су приредили директорица Гордана Симић уз подршку локалне управе.

Вртић „Трол“ похађа 220 малишана у редовном боравку о којима брине 20 васпитача, док су три додатна васпитача  ангажована за рад са стотињак предшколаца у Програму припреме за школу.

Послије деценију рада у разредној настави, Андреа Теофиловић одлучила се на промјену професије и данас ради са предшколцима у вртићу.

– Трећу годину радим као васпитач и данас сам баш изненађена лијепим гестом руководства вртића и локалне управе. Надам се да ће ова пракса бити настављена сваке године, јер је лијеп осјећај када нам покажу да смо и ми важни – рекла је Теофиловићева.

Деценију искуства са предшколцима има и „чико“ Срђан Сарић, који истиче да се ни једне секунде није покајао због избора професије. На почетку каријере радио је у припремном програму, а од 2014. године је у редовном  програму у „Тролу“

– Нажалост, овдје мушка популација има мало другачије мишљење о васпитању и образовању дјеце, а ово је заиста један лијеп позив за који нимало нисам зажалио што сам га изабрао. Да поново бирам, исто бих урадио. Одувијек сам имао љубав према дјеци и то ме привукло предшколском образовању јер је васпитач први у ланцу образовања и васпитања дјеце – рекао је Сарић.

Поносна на чињеницу да у колективу има и жена и мушкараца је директорица Гордана Симић, истичући да сваким даном настоји да побољша положај васпитача.

– Задовољство ми је што данас могу да пружим руку свим својим колегама и да им кажем браво и свака част на избору професије. Статус васпитача мора да буде побољшан, а ми малим корацима грабимо напријед и вјерујем да ће статус васпитача добити своје заслужено мјесто као први корак у васпитању и образовању – истакла је Симићева.

Дан васпитача честитао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакавши да је локална заједница дуги низ година опредијељена да пружа подршку дјеци и њиховим породицама, а да ће тај курс задржати и убудуће.

– Локална заједница ће и у наредном периоду настојати да ствара што боље услове за сву нашу дјецу. Изградњом новог дијела вртића проширили смо капацитет за око 90 дјеце, а идемо ка томе да обезбиједимо мјесто за свако дијете чији родитељи имају потребу за боравком свог малишана у предшколској установи. Осим тога, од марта је на снази нови правилник којим суфинансирамо боравак у приватним предшколским установама – рекао је Јефтић.

Related posts

Нову генерацију средњошколаца чиниће 11 одјељења

admin

Срећна 2024. година!

Derventski List

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još