Мали огласи

Вашарски ред за 2021. годину

ГРАД ДЕРВЕНТА

ГРАДОНАЧЕЛНИК

На основу члана 82. став 3. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“ број: 97/16 и 36/19), члана 89. став 3. Статута града Дервента („Службени гласник Дервента“ број: 6/21) и члана 123. став 2. Одлуке о комуналном реду („Службени гласник општине Дервента број: 11/19), градоначелник Дервенте донио је:

 

ВАШАРСКИ РЕД

за 2021. годину

 

Члан 1.

 

Овим вашарским редом утврђују се услови за обављање трговачких и других дјелатности за вријеме одржавања 170. вашара у Дервенти, као посебно организоване манифестације од значаја за град Дервента.

Члан 2.

Вашар у Дервенти се одржава сваке године 28. августа на Велику Госпојину. Вријеме трајања 170. вашара је од 27. августа (петак од девет часова) до 30. августа (понедјељак до поноћи).

Члан 3.

Вашар ће се одржати на локацији „Сајмиште“ на парцелама означеним као к.ч. 812/1, к.ч.812/2, к.ч.184/12, к.ч.185/3, к.ч.184/2 и к.ч.811 у к.о. Дервента 2, те на дијелу Улице Краља Петра I од кружног тока „Рампа“ према Старом мосту, на Старом мосту и на дијелу Улице Српске Војске од Старог моста до кружног тока „Вага“.

Члан 4.

На Вашару се могу обављати сљедеће активности:

– Промет на мало прехрамбене робе и робе за кућне потребе, кафе, алкохолних пића и цигарета;

– Пружање угоститељских услуга: јела, пића и напитака;

– Приређивање свих врсте забавних игара и игара на срећу путем аутомата;

– Продаја пољопривредних производа и стоке;

– Обављање и других садржаја за које се добије одобрење.

Члан 5.

Сва правна и физичка лица која желе да обављају дјелатност на 170. Вашару дужна су обезбиједити одобрење за рад од Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Дервента.

Члан 6.

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности ће свим заинтересованим правним и физичким лицима издати одобрење за обављање дјелатности на Вашару. Одобрење за рад ће бити издато лицу које уз захтјев приложи уговор о измиреним обавезама (за трошкове рјешења, локације, струју и друге обавезе).

Члан 7.

 Kорисници закупљеног простора у дане трајања 170. Вашара су обавезни:

– да дјелатност обављају на одобреној локацији;

– да се придржавају утврђеног распореда радног времена;

– да снабдијевање објеката врше у утврђеном временском термину;

– да на објекте истакну назив фирме, име и презиме власника, те мјесто регистрације фирме.

Члан 8.

Распоред локација на 170. Вашару ће вршити „Комуналац“ а.д. Дервента и овлашћено лице од стране градоначелника Дервенте.

Члан 9.

Одобрење наплате паркинг простора на јавним и приватним површинама вршиће се у складу са издатим рјешењем Одјељења за стамбено – комуналне послове.

Члан 10.

„Комуналац“ а.д. Дервента је дужан да на простору Вашара обезбиједи довод за прикључак на водоводну, канализациону и електромрежу, као и да припреми просторију за рад органа Градске управе.

Члан 11.

Радно вријеме свих на локацији Вашара, као и на подручју града биће одређено посебном одлуком о радном времену, а снабдијевање се врши искључиво у времену од пет до десет часова сваког дана у периоду одржавања Вашара.

Члан 12.

Саобраћај за моторна возила обуставља се 24 часа, од 27. августа (петак) од девет часова до 30. августа (понедјељак) до поноћи у правцу од кружног тока „Рампа“ преко Старог моста до раскрснице улица Српске Војске и Светог Саве (кружни ток „Вага“), као и на локалитету „Сајмишта“.

                                                   Члан 13.

У периоду одржавања Вашара могу се кретати возила за пропусницом од стране организатора „Комуналац“ а.д. Дервента и возила снабдијевања у периоду од пет  до десет часова. Улаз и излаз за возила са пропусницом ће се одвијати из Улице Книнска (магистрални пут – аутобуска станица „НАС“).

Члан 14.

Сточна пијаца ће бити организована у четвртак 26. августа, а неће се одржавати у дане Вашара.

Члан 15.

Контролу примјене и спровођења „Вашарског реда“ вршиће овлашћени радници „Комуналац“ а.д. Дервента, овлашћени органи Градске управе Дервента и радници Полицијске станице Дервента.

Члан 16.

Координацију рада свих субјеката на провођењу „Вашарског реда“ обављаће вашарски одбор именован од стране градоначелника Дервенте.

 

 

Број: 02-378-209/21                                               ГРАДОНАЧЕЛНИК

 

Дервента: 29. јул 2021. године                                Милорад Симић

Related posts

Мали огласи

admin

МАЛИ ОГЛАСИ

admin

МАЛИ ОГЛАСИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još