Друштво

ВЕЛИКИ БРОЈ ЗАХТЈЕВА ЗА ПОМОЋ, ПОТРЕБНИ ВОЛОНТЕРИ

На позив Цивилне заштите Дервента за пријаву суграђана који би били на услузи за доставу хране и лијекова старијим особама до сада се пријавило 11 волонтера, што је недовољно у односу на број захтјева за помоћ, казали су то у дервентској организацији Црвеног крста.
– Очекујемо још пријава, јер ово за сада није довољно у односу на број захтијева за помоћ којих је у року од два сата било 18 – рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић додајући да се труде да организују волонтере тако да буду ангажовани у својим мјесним заједницама да би се и њихово кретање свело на минимум.
За социјално угрожене обезбијеђени су пакети са основним животним намирницама.
– Још увијек немамо донаторе, па располажемо само са оним што је обезбиједио Црвени крст Републике Српске – казао је Кујунџић апелујући на суграђане да за сада не поклањају половну гардеробу, а ако желе да помогну сада су најпотребније основне животне намирнице и могу их донијети у прострије Црвеног крста.
Сви заинтересовани за волонтирање могу да се пријаве лично на портирници Општинске управе Дервента и попуне упитник за волонтера Цивилне заштите РС или на број телефона 053/331-440.

Related posts

Август топлији од просјека

admin

Посвећеним учењем поставила
темељ квалитетног знања

Derventski List

„Дјечију недјељу“
украсио и базар

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još