Спорт

Величанствен опроштај за Дејана Плиснић

Текстилац – Црвена звезда 5:1

Текстилац: Дејан Плиснић, Субић Милорад, Ђуричић Саша, Продановић Драгомир, Радан Небојша, Мишић Новислав, Херцешин Владо, Раилић Бојан, Павловић Славиша, Балешевић Миланко, Благојевић Синиша, Симић Бојан, Бобар Младен, Ковачевић Слободан, Симић Жељко, Косијер Жељко, Бјелић Владо.

Црвена звезда: Милетић Виктор, Николић Зоран, Петровић Александар, Јанковић Славољуб, Каваја Зоран, Васиљевић Зоран, Ђаковић Милан, Тодоровић Ненад, Короман Огњен, Марковић Марјан, Николић Бранко, Јефтовић Синиша, Бабић Драган, Милосављевић Љубан. Стручни штаб: Кантар Бранимир, Шестић Милош, Милосављевић Неђо, Тодоровић Ранко.

Утакмицом између ветерана београдске „Црвене звезде“ и дервентског „Текстилца“ копачке о клин окачио је легенда „кројача“ Дејан Плиснић послије три деценије дуге каријере.
Сениорски фудбал Плиснић игра од 1993. године, када је осниван Фудбалски савез Републике Српске и од тада је забиљежио 1.030 наступа, а своју богату фудбалску каријеру ставиће у службу млађих генерација као тренер.
Послије посљедње утакмице каже да нема за чим да жали, те је захвалан клубу и навијачима за сву подршку коју је добио.
– Заиста нисам нимало тужан. Била ми је част и  хвала Богу није било неких повреда и доста је било од мене. Ја сам и даље војник овог клуба и остајем ту да урадим све што могу како би подигли фудбал на виши ниво – рекао је Плиснић захваливши се публици што је дошла да подржи овај пријатељски меч, те управи која му је организовала овакав опроштај.
Колико је Плиснић цијењен и поштован као играч и вођа на терену, подсјетио је члан управе „Текстилца“ Миланко Балешевић, уручивши му пригодне поклоне са предсједником клуба Синишом Ружојчићем.
– Дејан Плиснић је допринио много „Текстилцу“ свих протеклих година, како као играч, тако и као спортски радник и координатор млађих селекција. Човјек је без мрље у својој дугој спортској каријери, те је као такав заслужио достојанствен опроштај од професионалног играња фудбала. Његов допринос велики је и у футсалу кроз новогодишњи турнир који је без његове организације незамислив- рекао је Балешевић.
У данашњем мечу за „Звезду“ је наступио и спортски директор „Текстилца“ Огњен Короман који је истакао да је ово лијепа прилика за промоцију спорта и повезивање клубова из Републике Српске и Србије.
– Желели смо да на овај начин увеличамо опроштај легендарног Плиснића. Био је добар меч и хвала публици која нас је подржала. Овде у Дервенти су услови за фудбал добри, има доста младих играча, а има још градова у Републици Српској на које могу да се угледају и клубови у Србији – рекао је Короман, који је постигао једини погодак за легендарни београдски тим.
У утакмици у којој је резултат у другом плану, „Текстилац“ је побиједио резултатом 5:1, а голове су постигли Симић, Хрецешин 2, Благојевић и Павловић.

Каријера
Дејан Плиснић поникао је и до рата играо у „Искри“ у родном Бугојну, одакле је каријеру наставио у „Подгрмечу“ из Санског Моста, да би 1995. године почео да наступа у бањалучким „Крилима Крајине“ у првој лиги. Потом је пет година провео у прњаворском „Љубићу“, одакле се сели у прволигаша бањалучки „Борац“, гдје је играо двије године. Послије тога враћа се на три године у „Љубић“, одакле кратко одлази у „Полет“ из Брода, па на двије године у добојску „Слогу“, а одатле у „Слогу“ из Трна у којој је провео пола године. Посљедњих 11 година бранио је боје „Текстилца“ у којем је добио прилику да се од активног бављења фудбалом и опрости.
Наступао је и за репрезентацију Републике Српске, а с обзиром на то да је фудбал његова велика љубав, прије неколико година започео је и тренерску каријеру. Ради са дјецом у Омладинском погону „Текстилца“, те као помоћник тренерима у првом тиму, а прије три године стекао је и УЕФА А лиценцу.

 

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ ТРАЖИ НОВОГ ТРЕНЕРА

admin

„Текстилац“ дочекује „Љубић“

Derventski List

Дервентски шахисти учили
од велемајстора Јанковића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još