ИЗДВОЈЕНОНовости

ВЕСЕЛО НА ТРГУ УЗ МУЗИКУ, ВИНО И ВАТРОМЕТ

Велики број Дервенћана дочекао је ноћас православну Нову годину на Тргу православља уз музику, кувано вино и ватромет.

Дочек на отвореном организовао је дервентски одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, под покровитељством начелника општине Милорада Симића, а публику је забављала  Ћана. Пола часа прије поноћи у храму Успења Пресвете Богородице служена је молитва, након чега је улазак у Нову годину прослављен ватрометом.

Честитајући православну Нову 2019. годину, Симић је суграђанима пожелио свако добро.

  • Желим да сви будемо срећни, да наши најмилији буду здрави и весели, да сви заједно славимо своју Дервенту, да се радујемо сваком новом радном мјесту, свакој новој грађевини, без обзира ко је градио. Такође, желим да нам школе буду пуне ђака, да обданиште прими сву дјецу која чекају и да све ове благодати подијелимо једнако, јер смо сви заједно у њима и учествовали – казао је Симић додајући да му је изузетно драго што се на прослави православне Нове године на отвореном, из године у годину, окупља све више грађана.

Предсједник СПКД “Просвјета” Дервента Драган Каиновић истакао је да је ријеч о лијепој дугогодишњој традицији.

  • Успјели смо да и ове године организујемо дочек, захваљујући људима добре воље, прије свега начелнику општине Милораду Симићу, као и власнику ресторана „Марко Поло“ Драгану Новићу, који је обезбиједио ватромет. Такође, хвала свима који су помагали и који нам помажу приликом организације. Свим грађанима желим све најљепше, здравље, срећу, љубав, мир, божији благослов и све оно што се не може купити новцем – поручио је Каиновић, додајући да се нада да ће ова традиција бити настављена и убудуће.

Да је атмосфера била сјајна, потврдила је и Ћана.

  • Неколико хиљада људи певало је самном у глас, што је заиста велика ствар. Овде сам први пут поводом православне Нове године и могу да кажем да сам заиста одушевљена. Велико хвала организаторима који су дивни домаћини – рекла је Ћана пожеливши Дервенћанима здравље и срећу у Новој години.

Related posts

СВЕТОСАВСКИ БАЛ 2. ФЕБРУАРА

admin

Рад и давање максимума једина формула за успјех

admin

ЦВИЈАНОВИЋ: ДЕРВЕНТА ПРИМЈЕР УСПЈЕШНЕ СРЕДИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još