Култура

„Весело поврће“ пренијело поруку о здравој исхрани

У Дому културе у Српцу синоћ је одиграна позоришна представа за дјецу под називом „Весело поврће“ у извођењу Драмског студија Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ из Дервенте.

Режисер и водитељ Драмског студија Синиша Тешановић, казао је да су овом представом жељели указати на значај правилне и здраве исхране за дјецу и одрасле и приказати покушај поврћа да се издигне изнад брзе хране и слаткиша у свакодневној исхрани.

– Надамо се да ће малишани усвојити ово што су видјели у представи и што уче у образовним установама, а то је значај правилне исхране – рекао је Тешановић Срни.

Извођење представе омогућио је Центар за културу и спорт, чији је директор Радован Митраковић похвалио младе глумце који су показали изузетан таленат и потрудили се да поруку пренесу што увјерљивије.

Он је захвалио основним школама „Јован Јовановић Змај“ из Српца и „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја, као и Дјечијем вртићу „Наша радост“ који су се одазвали позиву и посјетили позориште, те навео да су у наредном периоду у плану представе за остали узраст ученика.

(Глас Српске)

Related posts

„Флутете“ сервирале музичке посластице

admin

ЕВИТИНА „МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ“ ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛУКАВЦУ

admin

ЛЕГЕНДЕ ЗАГРИЈАЛЕ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još