Култура

Вече посвећено најмлађим

„Љетна арт сцена“ вечерас је била прилагођена најмлађим и то кроз дружење са књижевницом Александром Чворовић, те пјесникињом Евитом Бојковац, а свој рад је представио и суграђанин Бојан Николић.
Књижевница Александра Мариловић, један од организатора љетне манифестације кроз коју је током љетних мјесеци продефиловао велики број локалних умјетника и стваралаца, као и оних из окружења, подсјетила је да је идеја водиља да под окриље Народне библиотеке смјесте полуконцертни клавир и тиме додатни обогате културна дешавања у Дервенти.
– Вечерас нам је у гостима била књижевница Александра Чворовић која је нашу најмлађу публику водила на чудесно путовање кроз бајку „Украла ме Шумбаба“ уз музичку пратњу Саше Ђенића – казала је Мариловићева додавши да је и талентована суграђанка Евита Бојковац је представила своја дјела.
– Њене пјесме су награђиване на многобројним литерарним конкурсима и објављиване у многим дјечијим часописима, а своје књиге сама је илустровала – казала је она додавши да је Бојан Николић свој допринос „Арт сцени“ дао изложбом илустрација за дјецу али и кроз промоцију друштвене игре „Свијет чаробних коња“.
Још је најавила да ће идући викенд на сцену изаћи бенд „Тешки артизам“ који ће и затворити овогодишњу „Арт сцену“.

Related posts

„Сужањ“ сага о једној
породици у једном поднебљу

Derventski List

Виртуоз на виолини побрала нове награде

admin

СУТРА БЕСПЛАТАН УПИС У БИБЛИОТЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još