ИЗДВОЈЕНОХроника

Видовита Раденка на превару узела више од 800.000 КМ

Зорица Дамњановић (64) из Земуна ухапшена је у Дервенти због сумње да је лажним представљањем и обећањима да ће скинути црну магију и се и излијечити бројне болести, од три особе узела 809.616 КМ.

Дамњановићева се у огласима на телевизији представљала као Баба Персида и Видовита Раденка, те наводила да лијечи бројне болести и скида црну магију. Сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана, а за сада су откривена три случаја, од који су два из Дервенте.

Још 2016. године жена из Добоја пријавила је да је њена кћерка пронашла оглас у којем се наводи да баба Персида лијечи нервозу, несаницу и депресију на даљину.

Након тога оне су ступила у контакт са њом и више пута јој слали новац. Баба Персида је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 КМ.

Преваранткиња јој је рекла да затим купи црну торбу да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби. Затим јој је рекла да оде на аутобуску станицу у Добоју и торбу пошаље за Бијељину што је оштећена и учинила.

Годину дана касније, полицији у Добоју је пријављена још једна превара коју је починила Дамњановићева, а у овом случају узела је скоро 760.000 КМ. Полицији је тада мушкарац из Дервенте, а који тренутно живи у Њемачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као Видовита Раденка.

Он је полицији испричао да је на телевизији видио оглас у којем пише да Видовита Раденка лијечи разне болести. Хтио је да се његова супруга излијечи од карцинома дојке, те је позвао тај број. Затим је у више наврата аутобусом тој жени слао новац и златни накит, са одјевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде.

Трећи случај је се десио недавно у Дервенти, када је Дамњановићева ухапшена. Оштећена је пријавила полицији у Оштрој Луци да је такође на телевизији видјела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. Та жена јој је рекла да у торбу спакује одјећу и да стави 13.000 КМ, те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила. Затим је оштећена јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој је била одјећа и још 3.000 КМ.

Полиција из Оштре Луке је обавијестила одмах полицију из Дервенте, гдје су пронашли осумњичени и ухапсили је. Дамњановићева је предата у надлежност тужилаштва.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић данас је, на ванредној конференцији за новинаре, казао да је полиција у Дервенти јуче ухапсила лице иницијала З.Д. из Србије, за које постоји основ сумње да је извршило преваре на штету више лица.

З.Д. је данас уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

Радинковић је апеловао на све грађане да уколико има још лица који су преварени на исти или сличан начин да то пријаве најближој полицијској станици или на бесплатни број телефона 122.

Related posts

Kод Дервенћана пронађена опојна дрога

admin

Зелено свјетло за буџетске документе, скупштини други потпредсједник

admin

ЕВИДЕНТИРАЊЕ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД СРЕДИНЕ МЈЕСЕЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još