Култура

Виртуоз на виолини побрала нове награде

Ученица осмог разреда дервентске Основне школе „19. април“ Маја Орландо наставила је да ниже успјехе на музичком пољу, а у њеној колекцији награда од сада је и Светосавска награда коју додјељује Музичка школа „Владо Милошевић“ у Бањалуци чија је она ученица, те титула побједника у категорији виолина на трећем школском такмичењу.

Маја похађа Основну музичку школу „Владо Милошевић“, инструмент виолина у класи професорице Јованке Роћеновић, те је у категорији виолине и предложена за Светосавску награду која је у њене руке стигла узевши у обзир и постигнут добар успјех у учењу, владању, концертној дјелатности, те репрезентативном представљању школе.

Други успјех који је забиљежила у протеклих два мјесеца јесте и прво мјесто и прва награда на традиционалном школском такмичењу са освојених 99,83 бодова.

Мајин разредник у ОШ „19. април“ Мирослав Бешлић истакао је да је ријеч о лијепо васпитаној, те вриједној и одличној ученици, на коју је као разредник јако поносан.

– Поносан сам на Мајин успјех, а посебно јер је ученица којој сам разредник и знам колико се залаже и предано ради на музичком пољу, тако да сматрам да би било штета да успјех неког ко је тако талентован прође незапажено у Дервенти – рекао је Бешлић.

Related posts

„Вихор“ приређује „Вече православне
духовне пјесме и поезије“

Derventski List

Почињу радионице сликања у библиотеци

admin

Симићева пјесма „Сањам“ дио зборника о помирењу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još