Култура

„ВИХОРАШИ“ НА „ЗМАЈЕВОМ ПРОЛЕЋУ“

Пјесници из Дервенте Милорад Ђурђевић и Ненад Симић, те Горан Вуковић из Прњавора по други пут су учествовали на дводневној манифестацији „Змајево пролеће“ у Сремској Каменици.

Пјесник Милорад Ђурђевић истакао је да су на овој манифестацији представљени књижевно и пјесничко стваралаштво и активности Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента и Српског књижевног клуба „Таласи“ из Прњавора.

Прије почетка манифестације пјесници из Дервенте и Прњавора, као једини учесници из Републике Српске, присуствовали су помену на гробљу у Сремској Каменици, гдје је сахрањен српски писац, пјесник и љекар Јован Јовановић Змај.

Пјесници из Дервенте и Прњавора посјетили су кућу Здравка Малбаше у Рибњаку, гдје су се дружили са сликарима учесницима Међународне сликарске колоније „Мост пријатељства, Нови Сад – Лендава“ и говорили стихове пјесма, те представили стваралаштво из РС.

Related posts

Дјеца у фокусу стваралачког рада

admin

Школа глуме степеница ближе ка аматерском позоришту

admin

„Сантијаго од мора“ вечерас у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još