Култура

„Вихор“ расписао конкурс за најљепше пјесме посвећене водама

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента поводом 20. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2021“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

 

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

  1. Пјесма посвећена љепотама вода;
  2. шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, или
  3. пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад, искључиво потписан шифром, без рјешења шифре, мора бити у року трајања конкурса достављен на email адресу skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница) у  фонту Times New Roman 12 и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир. За ауторство рада одговара кандидат/аутор.

Пристигли радови се не враћају.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК „Вихор“ Дервента. Дипломом и пригодним даром биће награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК „Вихор“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој сљедећој пјесми са ранг – листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора без било каквих примједби и захтјева.

Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири изабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћирилици.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и он никоме неће бити достављан путем поште.

Пјеснички сусрети ће бити одржани 7. и 8. августа 2021. године у Дервенти.

О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2021. године, на адресу:

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента,

н/р предсједника Ненад Симић, Улица Краља Петра Првог бб, 74400 Дервента, РС-БиХ/са назнаком: За конкурс „Вихор“, са обавезним означавањем категорије за коју се пјесма доставља.

 

Предсједништво

СрКК „Вихор“ Дервента

Related posts

ГРЧКОМ МИТОЛОГИЈОМ КУПИЛИ ПУБЛИКУ

admin

ЕВИТИНА „МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ“ ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛУКАВЦУ

admin

Евити Бојковац повеља на сусретима „Гарави сокак“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još