ИЗДВОЈЕНОНовости

ВИШЕ НОВЦА ЗА УКЛАЊАЊЕ ПАСА ЛУТАЛИЦА

За реализацију Програма заједничке комуналне потрошње ове године биће утрошено 645.300 марака, а овај документом одборници Скупштине општине усвојили су на посљедњој сједници сједници.

Ријеч је о документу којим је дефинисано одржавање комуналних објеката и уређаја, те обезбјеђивање средстава за провођење Програма комуналне потрошње.

Како је предвиђено , највише новца намијењено је за одржавање, санацију и потрошњу струје за јавну расвјету и то 290.000 марака, те чишћење јавних површина у насељеним мјестима, односно 110.000 КМ, а повећан је износ са уклањање паса луталица.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић рекао је да су овогодишњим Програмом заједничке комуналне потрошње увећана средства за уклањање паса луталица.

– Једна акција уклањања је већ реализована, а ових дана вјероватно ће бити нова, како бисмо те псе уклонили са наших улица – рекао је Јевтић додајући да ускоро почиње прољећно уљепшавање града.

– Идућих дана ће почети садња цвијећа, кошење и уређивање јавних зелених површина. Иако није предмет овог програма, треба споменути да ће са почетком грађевинске сезоне почети изградња парка „9. јануар“ тако да ћемо имати још једну велику рекреативну површину која ће дати још љепши изглед нашем граду – додао је Јевтић.

Related posts

О највишим признањима
града 27. јула

Derventski List

Реконструкција школе могућа на љето

admin

Центар града од 1. јула постаје шеталиште

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još