ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

Најнижа плата у РС повећана на 540 КМ

Влада Републике Српске на данашњој сједници разматрала је сет закона у вези повећања плата радницима у Српској, а донесена је и одлука о повећању најниже плате на 540 КМ.

– У наредних сат или два затражићемо посебну сједницу Народне скупштине како би закони прошли процедуру до краја маја и како би њихова примјена била од 1. јуна – рекао је премијер Радован Вишковић, додајући да има информацију да ће колегијум Скупштине бити 24. маја.

– Кроз сет закона Влада се одриче 70 милиона КМ који ће бити преточени у повећање плата у јавном и приватном сектору – рекао је Вишковић.

Влада Републике Српске данас је разматрала Закон о платама запослених у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закон о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, Закон о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима, Закон о измјени Закона о платама запослених у области културе, те Закон о платама запослених у области правосуђа.

– Највише несугласица са синдикатима било је у здравственим сектору, за плату од 800 марака повећање износи осам одсто, за плату од хиљаду марака 7,7 одсто, за плату преку 2.500 КМ повећање је 6,6 одсто – прецизирао је Вишковић додавши да је примијећено да су дежурства и прековремени рад у здравству, били мање плаћени.

– То је сада кориговано и биће плаћено као редован рад – рекао је Вишковић.

(Глас Српске)

Related posts

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

ОД ДАНАС БЕЗ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još