ИЗДВОЈЕНОНовости

Владика Фотије освештао цркву

Параклис Николаја Жичког, који се налази у сјеверном дијелу манастирског комплекса у Доњој Бишњи и задужбина је Благоја и Јагоде Симић, освештан је данас у присуству великог броја вјерника, а освештање и свету литургију служио је епископ зворничко – тузлански Фотије.

Послије свете литургије, окупљени су кренули са литијом до цркве Светог Николаја, а владика Фотије се, по освештању, обратио вјерницима.

– Желим да изразим своју благодарност што сте дошли данас овој светињи и што ова светиња врши своју црквену мисију у ово наше распето време када се требамо заиста борити да неко буде и остане хришћанин и верник. Ово је време када смо изложени бројним искушењима и када се треба борити и тежити да живимо једним скромним хришћанским животом. Радујем се да смо данас дошли овде и освештали цркву Светог Николаја, која је дивна, као и црква Покрова Пресвете Богородице – казао је владика Фотије и истакао да радови на многим црквама на подручју Дервенте ускоро треба да буду завршени.

Владика Фотије је орденом Светог Краља Драгутина одликовао Благоја и Јагоду Симић за оданост цркви и несебичну хришћанску љубав, а архијерејском похвалницом одликовани су Здравко и Петра Пјерановић, те Славојка и Миро Миоданић, док је братство манастира у Доњој Бишњи уручило манастирске захвалнице заслужним вјерницима.

Црвкеном обреду и освештању присуствовали су и градоначелник Милорад Симић и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, те бројни вјерници.

 

Related posts

Почиње упис у средње школе

admin

Вјерујем да ће Дервентски лист
доживјети још много јубилеја

Derventski List

Уручена постхумна одликовања породицама 39 бораца из Дервенте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još