ИЗДВОЈЕНОНовости

Вода са два изворишта није исправна за пиће

Због обилних падавина и замућења воде са изворишта Билића врело и Лупљаница, корисници воду треба да користе као техничку, а могући су и поремећаји у снабдијевању крајњим потрошачима, саопштили су данас из „Комуналца“.

– Усљед великих падавина у ноћи са недјеље на понедјељак, на изворишту Билића врело излили су се потоци и заплавили бунари, што је довело до тога да површинске воде продру у извориште и замуте воду – навели су из „Комуналца“ додајући да је замућена вода и из изворишта Лупљаница.

– Додатни проблем на изворишту Лупљаница јесте и загађење воде усљед сапирања умјетних ђубрива и адитива којим је третиран приватни засад ораха на површини од око 70 дунума, а који се налази у непосредног близини водозахвата – саопштили су из „Комуналца“ истичући да потрошачи од Народне библиотеке до Рабића, те у Џелињаку, Поточанима, као и они који воду користе из водовода Доња Лупљаница, Лексија, Велика Сочаница, Мишинци, Плехан и Липе воду из поменутих изворишта треба да користе као техничку све док из овог предузећа не саопште да је вода хигијенски исправна за пиће.

– Апелујемо да корисници благовремено обезбиједе неопходне количине питке воде са алтернативних (властитих) извора, све до престанка поремећаја у водоснабдијевању, које се очекује за два до три дана –  истакли су из „Комуналца“ додајући да је вода са изворишта Кораће исправна за коришћење.

Related posts

Грађани затечени вртлогом поскупљења

admin

БАКЕ И ДЕКЕ ДРУЖИЛИ СЕ СА УНУЧИЋИМА У ВРТИЋУ

admin

Свети Сава и данас свјетионик просвјетитељства

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još