ВијестиДруштвоИЗДВОЈЕНОНовости

Воћним пакетима обрадовали кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Поводом обиљежавања „Дјечије недјеље“ директорица Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић посјетила је данас Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и дневни центар Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и том приликом кориснике ових установа обрадовала воћним пакетима.

„Дјечија недјеља“, која се обиљежава у првој седмици октобра, повод је да се истакне добра сарања ових установа, али и да се измаме осмијеси на лицима корисника „Будућности“ и „Сунца“.

Поповићева је истакла значај сарадње у бризи за добробит дјеце.

– Дјеца су наша будућност и њихова права немају рок трајања и треба да се истичу ссваког дана, а „Дјечија недјеља“ је вријеме када се само гласније изговарају– рекла је Поповићева.

Воћни пакети итекако су обрадовали кориснике „Сунце“.

– Посјета директорице била је и прилика да поразговарамо о проблемима, потребама, изазовима и наредним активностима који се односе на побољшање услова и квалитета рада дневног центра „Сунца“ – рекла је предсједница овог удружења Татјана Спасојевић додавши да удружење поводом „Дјечије недјеље“ проводи бројне активности, међу којима је и радионица за родитеље дјеце са сметњама у развоју.

– Родитељски састанак поводом пројекта који реализујемо са Министарством здравља и социјалне заштите РС о раном третману за дјецу са сметњама у развоју од двије до десет година имаћемо данас, а у суботу ћемо за родитеље ове дјеце оранизовати радионицу о теми „Живјети с тим“. Пројекат проводимо у сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Бањалуке – објаснила је Спасојевићева.

Воћне пакете представници Центра за социјални рад уручили су и корисницима „Будућности“.

– Изузетно значајна је сарадња наше установе са Центром за социјални рад, јер свакодневно препознају наше потребе и захвални смо на гесту који је обрадовао наше кориснике – рекли су из Центра „Будућност“.

У оквиру “Дјечије недјеље” и центар „Будућност“ реализује  низ активности, а корисници од почетка ове седмице су припремали кулинарске посластице, те израђивали накит. Ови радови ће заједно са радовима из кројачке радионице бити представљена у оквиру базара, а којем ће присуствовати и група малишана из вртића „Трол“.

Хранитељство

Истичући да је породично окружење изнад сваке институције, директорица Центра за социјални рад позвала је грађане да се у овој установи информишу о могућности хранитељства.

– Позивам наше грађане великог срца да се јаве у нашу установу како би добили све потребне информације за добијање статуса хранитељске породице. Наша дјеца нас требају – казала је Маја Поповић.

Related posts

Дервентски ученици
креирали апликацију „Edugame“

Derventski List

ИНФЕКЦИЈЕ ПУНЕ АМБУЛАНТЕ

admin

ДЕТЛОВЧАНИ УРЕДИЛИ ПРОСТОР ОКО ВОДОВОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još