ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ВРТИЋ „ТРОЛ“: ПРИПРЕМА ЗА ШКОЛУ ОД 1. МАРТА

За програм припремне наставе за дјецу пред полазак у школу, који и ове године организује Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Дјечијим обдаништем „Трол“, пријављен је рекордан број малишана, односно 129 предшколаца.

Настава у програму припреме у години пред полазак у школу почиње 1. марта и траје до 1. јуна, а одвијаће се радним данима у термину од 16 до 19 часова. Директорица вртића Гордана Симић истакла је да је министарство одобрило овај програм за пет васпитно -образовних група.

– То значи да ће кроз овај програм групе водити пет дипломираних васпитачица које су тренутно на бироу, што нам је посебно драго јер пружамо прилику запошљавања и стицања додатног искуства у васпитно -образовном раду. Ма колико то кратко било, искуство у раду с дјецом предшколског узраста младим васпитачима итекако значи. С обзиром на то да у нашем редовном програму имамо 60 малишана који ће у септембру кренути у први разред, уз малишане из припремног програма, заиста се можемо похвалити значајним бројем првачића у предстојећој школској години – истакла је Симићева.

Она је додала да је наставни материјал за припремну наставу обезбијеђен.

– Министарство је, између осталога. обезбиједило приручнике за васпитаче како би процес обуке био лакши. Дидактички материјал, сет вјежбанки „Цврчков комплет“ ове године за сву дјецу обезбиједио је начелник општине Милорад Симић, на чему смо посебно захвални. Начелник ће им књиге уручити 1. марта, када ће бити одржан састанак за дјецу и родитеље – додала је Симићева подсјећајући да родитељи неће давати никакви накнаду за похађање програма.

До сада је овај програм у вртићу „Трол“ реализован квалитетно, а Симићева сматра да ће и ова година показати колико је важно унаприједити квалитет васпитно – образовног процеса.

-Била сам отворена у разговору са начелницом за предшколско васпитање и образовање Наташом Цвијановић и понудила нашу установу као мјесто у којем можемо пружити помоћ свим младим васпитачима који се ове године први пут укључују у овај програм, те овом приликом позив остаје отворен за све васпитаче ако им је потребна додатна подршка – рекла је Симићева.

Семинар

Директорица вртића „Трол“ изразила је наду да ће ова предшколска установа у наредном периоду бити домаћини семинара за васпитаче, који организује Министарство просвјете.

„Мала школа спорта“

Гордана Симић је додала да ће у овој години родитељи моћи да упишу дјецу за специјализовани развојни програм „Мала школа спорта“, чиме је обезбијеђено вријеме за спортске активности, које нека дјеца због трајања припремног програма, губе.

Related posts

Чамци из Дервенте плове водама широм БиХ

admin

„Пројекат седмица“ испуњен
бројним активностима

Derventski List

Усвојене измјене Закона о легализацији бесправно изграђених објеката

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još