Култура

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Радови 51 ученика од шестог до деветог разреда Основне школе „Никола Тесла“ који одражавају ликовно и креативно изражавање представљени су вечерас у галерији Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ријеч је о 58 радова потеклих из киста ученика током ове школске године, а радове различитих мотива цвијећа, лица, руку, музичких инструмената, али и апстрактних елемената, изабрала је професорица Јелена Бардак.

-Идеја је потекла од тога да смо раније имали простор у ходнику намијењен за изложбу радова, а сада, с обзиром да наставу одржавамо у просторијама других школа, радови и даље настају, али немамо гдје да их изложимо. Тако сам дошла на идеју да створим прилику да покажемо шта ученици све умију да ураде у оквиру ликовне културе – рекла је Бардакова додавши да се кроз радове може видјети таленат ученика, али и стрпљивост, упорност и истрајност

-Ученици су кроз своју радиност показали да могу ликовно да се изразе на лијеп начин и то и јесте циљ ове наставе – казала је Бардакова изразивши наду да ће овај вид приказивања ученичких радова на годишњем нивоу постати традиционалан.
Отворење изложбе нумерама на клавиру су обогатили ученици Музичке школе, а ова изложба биће доступна током двије седмице.

Милијана Жунић

Related posts

„Терапија“ осликала тему мушко – женских односа

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

Промоција дјела Миланке Благојевић вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još