Спорт

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА „ТЕКСТИЛЦА“ ПРОТИВ „БОРЦА“

ТЕКСТИЛАЦ – МЕТАЛЕГЕ 2:2 (2:1)

Текстилац: Плиснић, Ђекић, Рунић, Јоловић, Марић, Пармаковић, Максимовић, Рељић, Ступар, Дуспара, Перовић. Играли су и Д. Пећић, Вугдалић, Малкић, Радоја, Ћирић и Б. Пећић. Тренер Чедомир Ћулум.

Послије побједе и пораза у посљедња два припремна сусрета, „Текстилац“ је у суботу одиграо неријешено у трећем припремном сусрету против федералног прволигаша екипе „Металеге“ из Јајца.
„Текстилац“ је одмах у првом нападу постигао водећи гол, а недуго након тога и други. Први је био плод акције, док је други плод почетничке грешке гостујућег голмана. Након тога „Текстилац“ није показао претјерано добру игру, али треба имати на уму да су до почетка првенства остале још двије седмице. Тренер Чедомир Ћулум је на овој утакмици видио оно што је и раније знао.
– Покушаћемо нешто да поправимо, одређене детаље у појединим сегментима игре, али понављам оно што сам рекао безброј пута до сада, „Текстилац“ са овим фондом играча, нема ни квалитет ни квантитет за Прву лигу, а став Управе клуба је да нема средстава за ангажовање нових играча – каже Ћулум.
Током већег дијела овог меча гости су имали иницијативу, били врло близу гола „Текстилца“, а до краја првог полувремена успјели су да смање предност. У другом дијелу, изузимајући једну добру ситуацију пред голом гостију, имали су апсолутну доминацију и успјели да изједначе.
Генералну пробу „Текстилац“ ће, пред почетак првенства, имати сутра против екипе „Борца“ из Јелаха, а почетак је заказан у 13 часова.

 

Плиснић повријеђен

Током првог полувремена, након једне интервенције, голман дервентског тима Дејан Плиснић пожалио се на повреду и напустио терен. Умјесто њега на гол је стао Душко Пећић, који је већ има прволигашко искуство.

Након прегледа утврђено је да је Плиснићу напукла „ахилова тетива“  и да ће два мјесеца морати да носи гипс, након чега слиједи рехабилитација. То практично значи да је он изгубљен за почетак, а највјероватније и за већи дио прољећне сезоне.

– Ово нам је створило нови проблем. Сада морамо да ангажујемо и голмана, с обзиром да не смијемо да улазимо у сезону са само једним голманом сениорског узраста – рекао је тренер Чедомир Ћулум.

Related posts

Одбојка на пијеску
8. и 9. јула

Derventski List

Дервенћанке преузеле
лидерску позицију

Derventski List

Марина Цвијановић међу кандидатима за најбоље спортисте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još