Култура

Глумци аматери још једном побрали симпатије публике

Најстарији чланови дервентског драмског студија вечерас су пред препуном салом дома Хрватског културног друштва „Напредак“ извели премијеру нове представе под необичним називом Претпремијера „Огледала“.

Ријеч је о најновијем комаду студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а овом комедијом са елементима драме чија радња се одвија у позоришту, деветочлана глумачка постава изњедрила је громогласане аплаузе.

– Намјерно смо хтјели да наведемо публику да помисле да је у питању претпремијерно играње, а у питању је једна аматерска представа која се бави тематиком која није уобичајена. Ми смо се упустили у један истраживачки процес гдје смо имали разне глумачке вјежбе са одраслом групом, а при чему сам ја писао текст за лик за сваког од њих, а које смо потом стављали у ситуацију и тако је настала представа коју смо извели вечерас – рекао је ментор Синиша Тешановић.

Једна од глумица која је вечерас стала под рефлекторе Индира Бундавица истакла је да је порука вечерашњег комада да се истински глумци морају борити за своје мјесто на сцени.

– Вечерас сам отјелотворила, на неки начин, централну улогу, око које се врти радња. Представљам управникову омиљену жену, лукаву заводницу, која се труди да докаже и покаже свима да је она првакиња позоришта која то ради уз разноразне лукавштине и подвале – казала је Бундавица, а на сцену је изашла и Јасмина Радановић.

– Глумим Радојку Митић, прву даму позоришта и бившу жену управника Драге. Ово је нешто сасвим ново и другачије у односу на оно што смо до сад радили. Прије смо имали колажну представу и „Женске разговоре“ и ово је показатељ нашег рада у посљедњих годину. Екипа је одлична, уживамо, забављамо се и смијемо као и првог дана – рекла је Радановићева.

Директорица библиотеке под чијим окриљем драмски студио окупља своје полазнике Мирјана Плиснић истакла је да је значај рада драмског студија велики, како за полазнике, тако и за све Дервенћане.

– Ја сам библиотеку увијек замишљала као мјесто које се не мора нужно ослонити само на издавање књига, него и на ширу дјелатност, тако да ми је ова глумачка прича једна од најдражих активности мимо те библиотечке дјелатности, јер видим колико свима њима, и дјеци и средњошколцима и одраслима, значи то вријеме које проведу у драмском студију – рекла је Плиснићева додавши да је студио и добар темељ за поново оживљавање аматерског позоришта.

Related posts

Промоција књиге „Српско срце Јоханово“ у недјељу

admin

ФОЛКЛОР, ЕТНО ПЈЕСМА И ПОЕЗИЈА У НАСТАВКУ „АРТ СЦЕНЕ“

admin

ДАНИЛОВИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još