Спорт

Градиле тимску игру и пријатељства

Камп „Спортско љето“, који већ седам година на обалама црногорског приморја, у Чању, окупља младе одбојкашке наде, а под организаторском палицом Женског одбојкашког клуба из Модриче, седам дана био је дом за 22 пионирке Одбојкашког клуба „Дервента“, а поред спортског усавршавања, дјевојчице су градиле и нова пријатељства.

Током кампа, који је окупио око 120 полазника одбојкашких клубова из Дервенте, Модриче и Требиња, дјевојчице су имале прилику да тренирају на одбојкашким теренима под будним оком четири тренера и два помоћна тренера, док се друга група дјеце посветила часовима пливања.

Према ријечима тренера дервентског Одбојкашког клуба Јелене Нинковић, ово је први пут да су дервентске пионирке биле у кампу.

– Акценат кампа није био на „клесању“ неких техника, већ на осамостаљивању играчица, али и јачању тимске игре. Многим је ово био и први пут да су раздвојене од родитеља. Резултат боравка у кампу није само усавршавање игре, већ и изградња пријатељстава која се памте читав живот – објаснила је Нинковићева нагласивши да су дервентске одбојкашице биле побједнице кампа.

– Сваког дана имали смо активности које су учесницама доносиле бодове, а Дервенћанке су, поред високог збира бодова, побиједиле и на полигонима, те на завршном турниру који се играо у форми тимова по три учеснице, гдје су наше Нина Аџић, Тамара Малић и Ивана Бабић однијеле побједу – истакла је Нинковићева.

Још једна лијепа вијест обрадовала је клуб, а то је позив за учешће на кампу Одбојкашког савеза Републике Србије.

– Позив за учешће једне наше играчице на одбојкашком кампу у Караташу који организује Одбојкашки савез Србије, стигао нам је док смо били у Чању. Одлучили смо да дервентски клуб представља четрнаестогодишња Ксениа Попадић, која ће од 4. до 14. јула, заједно са још двадесетак дјевојчица из Српске, имати прилику да прикупља искуства од најбољих у овом спорту – казала је Нинковићева.

Ксениа је нагласила да ће настојати да понуђену прилику што боље искористи.

– Одбојку тренирам пет година и јако се радујем кампу. Прилика коју сам добила да учим од најбољих видим као привилегију и почаствована сам што ћу представљати како себе, тако и мој клуб – додала је ова дјевојчица.

Из одбојкашког клуба „Дервента“ захвалили су спонзорима су помогли њихов одлазак у капм.

Одбојка на пијеску

Турнир у одбојци на пијеску, који је традиционално организован крајем августа у Дервенти, како су најавили из клуба, биће организован и ове године.

– Грант који је Одбојкашком клубу обезбијеђен из буџета усмјерили смо у обнову одбојкашког терена на пијеску, с обзиром да ћемо и ове године на турниру угостити велики број учесника из свих земаља у мушкој и женској категорији – казали су из клуба.

Related posts

Божичић на
клупи „Текстилца“

Derventski List

„ТЕКСТИЛАЦ“ СТАРТУЈЕ ПРОТИВ „ЈЕДИНСТВА“

admin

Радановићу друго мјесто на
шаховској смотри у Бањалуци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još