ИЗДВОЈЕНОНовости

Градоначелнику уручено признање „Златни мост“

Признање „Златни мост“, које се додјељује у оквиру Дунавског бизнис форума за успостављање и ширење међурегионалне сарадње, имплементацију дунавске стратегије, изградњу просперитета и успостављање нових пословних веза, уручено је данас градоначелнику Милораду Симићу, а овом приликом представници „Медиа Инвента“ из Новог Сада градоначелнику су уручили и примјерак монографије „Хероји и неимари“ у којој је заступљена и Дервента.

Симић је изразио задовољство због признања, али и помињања Дервенте у поменутој публикацији.

– Обрадован сам и почашћен што сам добитник ове награде, као и престижних признања попут оног које носи назив „Капетан Миша Анастасијевић“. Ова награда стигла је из Србије и то је доказ да Дрина заиста не раздваја Републику Српску и Србију, него да смо једно биће и то ни на чију штету, него један народ, једна вјера – рекао је Симић додавши да је свако признање које стигне у Дервенту значи и обавезу да се још више рад и напредује у правцу стварања љепшег живота.

Директор „Медиа Инвента“ и један од твораца монографије „Хероји и неимари“ Владо Маркановић прецизирао је да она садржи 950 прича, визија, пројеката, доказујући да Дрина није граница.

– Монографија „Хероји и неимари“, у којој је представљена и Дервента, објављена је у свјетлу признања које смо додјељивали, а која обједињује љекаре и здравствене раднике од Бањалуке до Ниша, као и компаније, предузетнике, професоре, културне и спортске организације на чијим леђима стоје Србија и Српска. Монографија својим садржајем показује да Дрина није граница, него мост који повезује један народ, његову културу, традицију, стваралаштво, сарадњу и гостопримство – казао је Маркановић.

Related posts

При крају рехабилитација магистрале и изградња кружног тока

admin

КЊИЖЕВНОСТ, МУЗИКА И ПЛЕС ИСПУНИЛИ ВЕЧЕ

admin

Почело документовање страдања у Кострешу и на Чардаку

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još