ИЗДВОЈЕНОНовости

Градоначелнику уручен Орден Светог краља Драгутина

Епископ зворничко – тузлански Фотије служио је данас Свету литургију у храму Успења Пресвете Богородице, након чега је градоначелнику Милораду Симићу уручио Орден Светог краља Драгутина – преподобног Теоктиста.
Одликовање је градоначелнику додијељено за оданост цркви, несебичну љубав, труд и жртву исказану активним учешћем у животу и раду цркве на подручју Дервенте.
Владика Фотије уручујући одликовање рекао је да је ријеч о највишем ордену зворничко- тузланске епархије истакавши да је црква увијек ту да благосиља, сабира и окупља, али никада да дијели људе.
-Благодарим оцима овдје на труду у обнови овог храма, на живописању храма који би требао да се заврши ове године, а надамо се и доласку патријарха на освештање. То смо договарали, а познато је да он потиче из ове околине и то треба да буде велики догађај за Дервенту. Овај храм је наша верификација и свједочанство да волимо Бога и све људе, да волимо наше светиње – рекао је Фотије
Градоначелник Милорад Симић је рекао да је прије неколико година добио Орден Светога Саве понајвише због тога што је био на челу грађевинског одбора за градњу храма у Дервенти.
-Овај Орден је за свеопшту корист радећи овај посао дуги низ година, људи то препознају. Мој задатак је поштовати и вољети људе без обзора на вјеру и нацију, а остати вјеран својој вјери. Тог сам васпитања и из такве сам куће потекао. И ако сам урадио нешто доброга, вјероватно је владика препознао ту моју добру вољу, и ако Бог да и послужи ме здравље да се ово одликовање оправда – рекао је Симић.

Косово и Метохија

Владика је у бесједи окупљене вјернике позвао да се моле за страдало Косово и Метохију, гдје су људи у бројним искушењима.
-Они требају нашу помоћ и благослов. Ми имамо хуманитарну помоћ за Косово, али требају им и молитве, да знају да смо уз њих. И ми смо до јуче у Републици Српској били у сличној ситуацији. Морамо бити будни и свјесни, јесте да је рат прошао, али су искушења остала- поручио је владика.

Related posts

Забрањен увоз више од 20 тона мандарина из Турске

admin

ПОВРАТАК МОТО -ТРКА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ

admin

Мост у Доњем Детлаку
поново ће бити безбједан

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još