ИЗДВОЈЕНОКултура

ГРЧКОМ МИТОЛОГИЈОМ КУПИЛИ ПУБЛИКУ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је у продукцији Аматерске позоришне трупе „Миленијум“ из Српца одиграна представа „Ах, ти богови“, која је заправо пародија за дјецу и одрасле.

Глумица Народног позоришта Републике Српске и редитељ ове представе Слађана Зрнић казала је да се ради о пародији на грчке митове, гдје су глумци покушали да покажу колико је борба између „богова“ и данас иста као у оно вријеме.
– Ријеч је о тексту Катарине Николић „Грчка митологија“, који смо ми адаптирали и прилагодили узрасту глумаца. Покушали смо актуелизујемо тему везану за богове, па на сцени имамо Зевса, Деметру, Херу, Афродиту, Посејдона и остале. Дакле, на сцени је 15 глумаца, колико тренутно и броји ова позоришна трупа. Већ 12. годину заредом, заједно са Санелом Видојевић, водим трупу „Миленијум“ у Српцу, кроз коју је до сада прошло више од стотину дјеце – рекла је Зрнићева.
Већ пет година глумом се бави Ана Марија Љубојевић и истиче да је у овој секцији доживјела само лијепа искуства.
– Играм двије улоге и то Деметру богињу плодности, што је драматичнији лик, а и прилично захтјевинији за извођење. Моја друга улога је Персефона, Деметрина кћерка, која је и њена пука супротност- казала је Љубојевићева додавши да су до сада у свом граду више пута играли ову представу, те да им је вечерас у Дервенти прво гостовање.
Улога врховног бога Зевса допала је Марку Миљевићу, који се глумом аматерски бави шест година.
– Пронашао сам се у тој улози и могу да кажем да уживам играјући Зевса. Уложено је доста труда и вјежбе и представа је одлична, што је најважније – додао је Миљевић.

Related posts

ДЕРВЕНТА ЋЕ ПОНОВО УГОСТИТИ ДЈЕЦУ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

СЛИЈЕДИ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ

admin

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ ОСВЕШТАО ЖИВОПИС У ЛУЖАНСКОМ ХРАМУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još