ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Гужве поред школа позивају на опрез

Измијештањем наставе за ученике Основне школе „Никола Тесла“ у објекте средњих школа и ОШ „19. април“, фреквенција саобраћаја у Улици Светог Саве драстично се повећала, због чега је неопходан опрез приликом кретања овим дијелом града.

С обзиром да се готово сви школарци са подручја града крећу поменутом улицом, те је повећана и фреквенција аутомобила којим родитељи довозе и одвозе дјецу, у појединим дијеловима дана ствара се „саобраћајни чеп“.

Због тога из Савјета за безбједност саобраћаја истичу да би сви који се крећу од Ваге до Спортске дворане, требали да буду много опрезнији и пажљивији, те да стриктно поштују саобраћајне прописе, посебно у погледу ограничења брзине и заустављања и паркирања.

– Свакодневно смо свједоци „саобраћајних чепова“ у непосредној близини ових школа, а додатне потешкоће представља неколицина непажљивих возача који своја возила паркирају и заустављају на коловозима и тротоарима. То изазива озбиљне проблеме и за дјецу представља велику опасност – каже предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Синиша Ђекић.

Он позива родитеље који дјецу довозе у школу да за заустављање и паркирање користе мјеста предвиђена за то, а најједноставнији начин је коришћење паркинга код Спортске дворане.

– Када се, не дај Боже, догоди било каква трагедија, онда би сви увидјели опасност од неодговорног понашања у саобраћају, али тада би то било касно. Позивам све који се крећу у овом дијелу града да обрате посебну пажњу, јер настава за ученике траје готово читавог дана, па су самим тим пуни наших најмлађих суграђана – рекао је Ђекић.

Related posts

КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА САВРЕМЕНОГ ВАТРОГАСНОГ ДОМА

admin

СВИ КОНТАКТИ ЗАРАЖЕНЕ ВАСПИТАЧИЦЕ ПОД НАДЗОРОМ

admin

РЕД БАЈКИ, РЕД МУЗИКЕ У „БУДУЋНОСТИ“ И „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još