ИЗДВОЈЕНОНовости

ДАМЈАН ПРВА БЕБА У ДЕРВЕНТИ У 2020. ГОДИНИ

Први Дервенћанин рођен у 2020. години је Дамјан Ђуричић којег је данас посјетио и даривао начелник општине Милорад Симић.

Дамјан је девето дијете својих родитеља, мајке Гордане и оца Владимира, а рођен је 3. јануара.

– Наша беба је рођена у добојској болници. Пород је протекао добро и без икаквих проблема. Он је девето дијете у породици и није нам нарочито тешко – рекла је Гордана.

Начелник је породици Ђуричић честитао на принови казавши да је свака беба која дође на свијет радост.

– Свака беба, да ли прва или девета као ова, је радост и љепота и ми имамо обичај да посјетимо породицу прве бебе рођене у новој години дарујемо пригодним поклонима. Ипак, најважније нагласити да се дјеца рађају из љубави и то се овдје примијети. Онај ко има пуно дјеце он је широка душа и то су велики људи. Могло би се рећи да је ово помало и храброст у данашње вријеме и све моје честитке упућујем овој породици – рекао је Симић.

Начелник и локална власт укључила се у акцију адаптације породичне куће Ђуричића у Великој Сочаници уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједнице РС Жељке Цвијановић и премијера Радована Вишковића. Заједно, како је Симић истакао, пружили су руку породици, те уз подршку друштвене заједнице, има могућности да ова породица стаса у друштвеној заједници.

– Ако неко хоће да му се помогне, њему се може помоћи. Нашли смо заједнички језик и у току је адаптација повелике куће, јер таква и треба за овако велику породицу. То ће потрајати неко вријеме, али неће проћи ни мјесец, ни два када ће они ући у свој топли дом, а наш Центар за социјални рад има на уму ову породицу и константно брине у оквиру својих могућности. Такође, мој први приједлог младом оцу је да заснује стални радни однос, јер посла у Дервенти има, а њима треба стални извор прихода – рекао је Симић.

Ђуричић је потврдио да радови на кући напредују добро и да се ускоро нада преласку на своје огњиште које ће бити у новом руху.

– Радови напредују добро. До краја јануара би требало да се преселимо у своју кућу – рекао је Ђуричић истичући да је лијепо имати дјецу, али да је и одговорност велика.

Директор Центра за социјални рад Маја Поповић казала је да је посјета породици Ђуричић услиједила лијепим поводом.

– Овај гест је и доказ да је наша општина међу најосјетљивијим локалним заједницама када је у питању социјална заштита, а то значи да смо препознали да је породици Ђуричић потребна помоћ у рјешавању стамбених и материјалних услова. Они имају право на дјечије додатке и на матерински додатак, а родитељи су радно способни па ће Центар за социјални рад посредовати при запошљавању оца, док ће мајка, због броја дјеце, о њима водити бригу, у чему ће имати подршку центра – рекла је Поповићева истакавши да у Дервенти нема много оваквих вишечланих породица, те додала да су све оне материјално и стамбено збринуте и нису у стању социјалне потребе.

 

Поклони

Свих деветоро малишана у породици Ђуричић добили су новогодишње пакетиће и играчке. Дамјану ће за за успомену остати дукат, а добио је и деку, играчке колица и слатке поклоне.

 

Related posts

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

admin

У току акција даривања крви

admin

Кинеска компанија у новембру остварила извоз од 8,5 милиона КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još