Друштво

ДАРИВАЊЕМ КРВИ СТАНИЋ ЗАСЛУЖИО ПЛАКЕТУ

Добровољни давалац крви из Дервенте Момир Станић добитник је плакете Црвеног крста РС за несебичну хуманост и допринос спасавању живота и здравља других људи.

Плакета је Станићу уручена на 11. Сусрету добровољних даваоца крви Црвеног крста 15. јуна на Јахорини. Овогодишњем сусрету хуманиста присустовало је седам добровољних давалаца крви из Општинске организације ЦК Дервента, и то су Момир Станић, Дражен Миоданић, Недељко Кнежевић, Мирослав Субић, Томислав Нединић, Фикрет Бечић и Един Кебић.

Жеља да помогне другоме мотивисала је Станића, који је крв даривао 45 пута, да постане вишеструки добровољни давалац драгоцјене течности.

– Основни мотив да постанем добровољни давалац је хуманост, јер у данашње вријеме има много болесних људи којима је потребна помоћ. Подстакла ме сама чињеница да некоме могу спасити живот. Никада се не зна коме и када крв може затребати и управо због тога сматрам да сваки здрав човјек увијек треба бити спреман прискочити у помоћ. Вјерујте људи, то је нешто што остаје записано као добро дјело – поручио је Станић.

Такође, он је додао да би млади људи требало да редовно дарују крв и одазивају се на акције, како из личних здравствених разлога, тако и због хуманости.

– Лијеп је осјећај добити признање, једноставно, драго ми је што је неко препознао мој труд и добру вољу. Ово ће ми бити посебно драга успомена коју ћу чувати са посебном пажњом – истакао је Станић.

Related posts

Ученике информисали о опасностима употребе пиротехнике

admin

Црква под кровом до краја година

admin

Спомен – парк чуваће сјећање на 410 жртава

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još