Друштво

Декоративна јаја биће
дио васкршњег руха града

Дервента ће у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу ове године обући празнично рухо, односно на неколико локација у граду биће постављена осликана јаја од стиродура.

Украшавање града поводом васкршњих празника активност је коју је покренуло Коло српских сестара „Царица Милица“, набавком шест јаја којим ће бити украшени плато Саборног храма Успења Пресвете Богородице и Храма Преображења Господњег у Новом насељу, а акцију су подржали и Градска управа, Туристичка организација, Народна библиотека „Бранко Радичевић“ и Спортски центар набавком још шест јаја од стиродура различитих величина.

– Жељели смо да додатно уљепшамо разгледницу нашег града у сусрет васкршњим празницима и то у виду декоративних јаја. Она ће бити постављена у центру града и на Харману, те на улазима у Народну библиотеку и Спортски центар. Надамо се да ће овај гест украшавања нашег града од наредне године подржати и друга предузећа – рекла је директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић додавши да је постављање ових декоративних јаја планирано у седмици пред Васкрс.

За осликавање јаја задружени су дервентски умјетници Саша Богдан, Дајана Ћук, Зденко Бећаревића Добрица Поповић и Сара Ћетковић.

Related posts

У храму у Новом насељу свечано на Преображење

admin

Суграђанима подијељено пет пакета са храном

admin

Обjављена прелиминарна листа стипендиста града

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još