Избори

ДЕМОС: ОБЕЗБИЈЕДИТИ ЈОШ ДВА ПЕДИЈАТРА

Општински одбор ДЕМОС-а Дервента послије локалних избора покренуће иницијативу за обезбјеђивање додатна два педијатра за Дом здравља у Дервенти, с обзиром да је тренутно у овој здравственој установи запослен само један педијатар, саопштено је из ове странке.

– На овај начин имали би покривену здравствену заштиту за дјецу до шест година током 24 часа дневно током свих седам дана – навели су из ДЕМОС-а додајући да постоји проблем са недостатком расположивих педијатара за рад у мањим срединама до 30.000 становника, као што је случај са Дервентом.

– ДЕМОС ће на првој сједници новог сазива Скупштине општине Дервента тражити усвајање одлуке да се будућим педијатрима који се одлуче да раде у Дервенти додијели у трајно власништво један од општинских станова који су тренутно празни, као и ванредно повећање постојеће плате од 1.000 марака мјесечно на терет буџета општине Дервента. Услов за реализацију ове мјере је да именовани педијатри морају до краја своје каријере радити на подручју општине Дервента, уз стручно и квалитетно обављање посла – саопштили су из ДЕМОС-а додајући да као рок за реализацију ове иницијативе предлажу 31. децембар ове године.

Related posts

ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК БИРАЧКИХ МЈЕСТА У ДЕРВЕНТИ

admin

СП НУДИ РЈЕШЕЊА ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ

admin

ПОЧЕЛА ИЗБОРНА КАМПАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još