Избори

ДЕМОС: УКЛОНИТИ РУШЕВНЕ ОБЈЕКТЕ

Дервентски одбор ДЕМОС-а залаже се за уклањање свих рушевних објеката са подручја града, те да се средства за то планирају у буџету општине за наредну годину.

– Свједоци смо великих улагања у општину Дервента, али и поред максималног уљепшавања ужег градског језгра, велики естетски, урбанистички и здравствени проблем представљају рушевни објекти у граду. Потребно је у року од шест мјесеци порушити или реконструисати и правити зелене површине или паркинг простора на мјесту робне куће са управном зградом, „Бокурове куће“,  објекта на Харману, „Брацо и сека“ и др – саопштили су из ове странке.

Поред ових објеката у јавном и привредном власништву, додају, потребно је уклонити и рушевне куће приватних власника које се налазе у ужем језгру града Дервента као што су објекти у Улици Стевана Немање, објекти у Улици 1.маја, објекти у Улици Краља Петра,  објекти у улици Марије Бурсаћ и др.

– Са обзиром да ово тражи велика новчана средства, потребно их је планирати у сљедећем буџету општине Дервента и о трошку општине уклинити рушевне објекте. Та средства ће рефундирати општини власници набројаних рушевних објеката када буду у финасијској могућности са ограниченим роком. На овај начин имаћемо очишћен град до 30. јуна 2021. године од рушевних објеката без додатних трошкова за грађане Дервенте чиме ће наша општина да дјелује много уређеније и урбаније – наводи се у саопштењу.

Related posts

РС не требају сукоби и изолација већ јача економија и развој

admin

Чувајући људе чувамо и Републику Српску

admin

ШАРОВИЋ: КОВАЧЕВИЋ МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ ПРОМЈЕНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još