ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНСКИ ЛИСТ СА ПРВАЧИЋИМА ПРВОГ ДАНА ШКОЛЕ (ФОТО)

У дервентским основним школама данас су организовани пријеми за првачиће, а у школске клупе први дан сједа 251 ђак првак.

Том приликом представници локалне заједнице уручиће им поклоне које традиционално обезбјеђује начелник општине Милорад Симић, а у школама су им за дочек припремили пригодан програм.

Начелник општине Милорад Симић који је школске торбе са прибором данас уручио првачићима у Основној школи „Никола Тесла“, истакао је да је велико задовољство на почетку сваке школске године подијелити радост са ђацима, просвјетним радницима, родитељима, бакама и декама, који су дошли да у школу испрате своје прваке.

– Ово је прилика да првачићима честитам први дан школе и свим другим ђацима виших разреда, такође, пожелим срећан почетак нове школске године. Већ дуги низ година његујемо лијепу праксу да дјечици купимо ђачке торбе, па да им те поклоне на свечан начин уручимо. Посебно задовољство је то што је у овој школи, у односу на прошлу годину, уписано 27 дјеце више, тачно колико броји једно одјељење. Иначе, на подручју општине ове године се школује 250 првачића, што је за 52 ученика више у односу на претходну годину – истакао је Симић истакавши да сви треба да допринесу борби против бијеле куге

– Времена јесу тешка, али Дервента има ту срећу да већ шесту годину у БиХ носи најмању стопу незапослености. Другим ријечима, овдје је запослен велики проценат младих људи и сама чињеница да смо прошили обданиште за стотину нове дјеце говори да млади родитељи раде. Повећан број првачића такође потврђује да овдје живот траје и то је сигурно позитиван примјер – казао је Симић.

Срећу и успјешан старт у школским клупама свим ђацима, а поготово, првацима, родитељима и наставном особљу данас је, у Основној школи „19. април“, пожелио начелник Одјељења за општу управу Боривоје Голубовић, казавши да посебну радост представља чињеница да ову школску годину карактерише већи број уписаних првачића у односу на протеклу годину.

Пожеливши добродошлицу првачићима, директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић истакла је да ове школске године школа има 85 ђака првака, од којих ће 76 наставу похађати у централној школи.

-Дакле, ове школске године школа има укупно 761 ученика. Поводом свечаног пријема првачића, ученици су, заједно са својим наставницима, приредили пригодан програм добродошлице за своје нове другаре. Као и сваке године, ево и данас су, првог радног дана, под покровитељством начелника општине, сви ученици првог разреда добили школске торбе са прибором, што је веома значајно, како за дјецу, тако и за њихове родитеље – казала је Миљићева.

Првачићи и у ОШ „Никола Тесла“ такође су се обрадовали поклонима, торбама са школским прибором, првог дана школе. Директор школе Љубиша Ђурић казао је да му је посебно драго што ове године у клупе сједа већи број ђака првака.

– Имамо укупуно 132 првачића распоређених у пет одјељења. Наша школа ове године има 890 ученика у централној школи и осамдесетак у подручним школама. У саставу ОШ „Никола Тесла“ је и музичка школа са око 120 ђака. Као и претходних година, начелник општине је за првачиће обезбиједио школске торбе са прибором, док је Министарство просвјете и културе РС обезбиједило бесплатне уџбенике, за први и други разред, што знатно смањује трошкове и олакшава родитељима, када је у питању припрема ђака за школу – истакао је Ђурић.

Поред тога, он је додао да школа ради у двије смјене, те да постоји и продужени боравак, који ради од седам до 17 часова.

– Прошле школске године у продуженом боравку било је 156 ученика, а сада очекујемо између 160 и 170 ђака. Продужени боравак умногоме олакшава родитељима који су запослени и немају коме да оставе своју дјецу – казао је Ђурић.

ОШ „19. април“, Дервента (85 првачића)

ОШ „Никола Тесла“, Дервента (132 првачића)

ОШ „Тодор Докић“, Календеровци (16 првачића):

ОШ „Ђорђо Панзаловић“, Осиња (18 првачића):

Related posts

Жељезничка улица
добија дрворед

Derventski List

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

admin

Страдање 405 српских жртава опомена и завјет

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još