ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДЕРВЕНТА ДОБИЛА ТРИ ПРЕДСТАВНИКА У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

На аудицији за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“, на којој су млади талентовани Дервенћани имали прилику да наступе у модерном плесу и пјевању, а која је одржана данас у Центру за културу, за представнике општине Дервента у модерном плесу изабран је плесни пар који су чинили Ивана Симић и Срђан Јефтић, док је у пјевању најбоља била Катарина Ћелић.

Ученица деветог разреда ОШ „Никола Тесла“ Ивана Симић казала је да данашњи резултат за њу представља нешто најљепше што се могло десити.

– Ми се плесом бавимо већ четири, пет година. С обзиром да је ово такмичење на веома високом нивоу, пресрећна због оствареног успјеха. Овај наступ је заиста показао сав труд и резултате нашег рада, истакла је Симићева додавши да се радује припремама за такмичење и сарадњи са великим звијездама.

Одушевљење није крио ни Срђан Јефтић, такође, ученик деветог разреда ОШ „Никола Тесла“.

– Од када тренирам плес, ово је један од мојих најуспјешнијих наступа. Веома сам узбуђен и срећан, радујем се припремам и са великим нестрпљењем ишчекујем почетак припрема – рекао је Јефтић.

Ученица другог разреда гимназије у СШЦ „Михајло Пупин“ Катарина Ћелић изразила је велико одушевљење својим успјехом, с тим да је самосталним наступом била изненађена.

– Осјећам се веома изненађено, одушевљено и срећно, једноставно осјећања су ми се помијешала. Такође, веома сам задовољна, јер волим сцену и музику и то је заправо одувијек мој сан. За ово такмичење припремали смо се у склопу бенда и нисам имала велику трему, јер је требало да наступим заједно са својим другарима. Међутим, када су ме извели да сама наступим притисак је постао много већи, јер нисам очекивала такво нешто – истакла је Ћелићева.

Директор програма „Ритам Европе“ на РТРС – у, на Првој српској телевизији, на Радио телевизији Црне Горе, на кипарској телевизији, у Шведској, Румунији и Словачкој Игор Карадаревић истакао је да врхунски квалитет приликом представљања такмичара пресудан.

– Хвала пуно локалној управи што је прихватила понуду да деци овог града омогући овај телевизијски формат који је највећи овог типа у Европи. Ми смо телевизијски програм који у Републици Српској окупља 14 градова и општина. Трудили смо се да буде заступљен готово сваки део РС. Наиме, бирамо децу која су врхунског квалитета и искључиво захваљујући општини Дервента деца ће имати овакав телевизијски програм. Екипа из Београда ће долазити једном седмично у Дервенту да ради са изабраном децом – рекао је Карадаревић.

Related posts

Представљено идејно рјешење
за Спомен собу у Дервенти

Derventski List

Потекла вода дијелом главног цјевовода осињског водовода

admin

Награђен „Кутак за рани раст
и развој“ у вртићу „Трол“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još