Друштво

Дервента домаћин
предавања за мљекаре

Дервента ће сутра и у идући четвртак, 9. марта, угостити предаваче из области пољопривреде и производње млијека, а сви заинтересовани произвођачи из Добојске регије добродошли су на предавања која ће бити одржана у Центру за културу.

Прво предавање, фокусирано је на производњу млијека, а стручни предавачи представиће стање у мљекарском сектору регије Добој, нутритивну превенцију свих болести које се јављају прије и послије тељења код музних грла, те топлотни стрес код музних грла.

Стручњаци ће на предавању које је планирано идућег четвртка обрадити тему значаја контроле производности, одгоја подмлатка и актуелних агротехничких мјера у производњи стрних жита.

Организатори предавања су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Подручна јединица Добој и Градска управа Дервента, а међу предавачима биће и стручњаци из Италије.

Почетак предавања најављен је за 11 часова.

Related posts

Пакетићи и зимница за
дјецу и чланове удружења

Derventski List

Одгођен концерт
„Теби звијездо сјајна“

Derventski List

Дани испуњени топлином и брижном његом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još