ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

Интернационални мултирелигијски интеркултурни центар „Заједно“ Дервента вечерас је у Центру за културу организовао 13. вече духовне музике, на којем су се представили хорови „Мозаик“ из Дервенте, „Азизија“ и „Адоро“ из Орашја и „Витешки акорди“ из Витеза, као и пјевачка група КУДМ „Босиљак“ из Дервенте.

Оснивач ИМИЦ – а „Заједно“ у Дервенти Фадил Пелесић истакао је да музика као универзално средство споразумијевања њабоље повезује људе.
-Ово је једна од ријетких манифестација овакве врсте у БиХ и ми смо поносни што је организујемо већ по 13. пут. Ми развијамо и његујемо оно што је овој земљи најпотребније, а то су разумијевање, љубав и толеранција. Дакле, вечерашња манифестација има обавезу да повезује људе и ево окупили смо госте из готово читаве БиХ. Врло је важно то што ми у Дервенти показујемо да имамо разумијевања за све врсте музике, овдје се све пјесме дочекују и испраћају једнаким аплаузом, што значи да ми представљамо град који воли све људе без разлике и то желимо да покажемо и кроз ову манифестацију – истакао је Пелесић.
Поред тога, Пелесић изразио наду да ће ова традиција бити настављена и убудуће додавши да је мало оних хорова који попут дервентског „Мозаика“ изводе све пјесме.
Водитељица хора „Азизија“ из Орашја Елдина Кукуљевић казала је да су по четврти пут наступали у Дервенти, те да њихов хор постоји већ 26 година.
-Тадашњи предсједавајући ИМИЦ – а „Заједно“ фра Марко Оршолић први пут нас је довео у Дервенту и заиста смо били одушевљени. Поносни смо на наше драге пријатеље Милицу и Фадила Пелесића што успјешно организују ову манифестацију већ 13 година заредом. Велика је ствар када се нешто одржи, заживи и постане традиција. Овакве вечери су једноставно дивне вечери за памћење и у свој град ћемо засигурно понијети утиске о томе како се нешто лијепо његује у Дервенти. Вечерас је пред дервентском публиком наступио наш најмлађи саста – рекла је она.

Related posts

Одата почаст одважним и храбрим борцима

admin

Нови земљотрес у Дервенти

admin

Покладно дружење у
Бијелом Брду у суботу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još