ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПОНОВО ДОЧЕКУЈЕ ДЈЕЦУ С КОСМЕТА

Шест локалних заједница из Републике Српске, међу којима је и Дервента, до сада је прихватило учешће у овогодишњем пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије са дјецом из Републике Српске“ који спроводи Одбор за помоћ Србима са Космета.

Тако се Дервента, међу првима, нашла у друштву општина које су спремне да учествују у овом пројекту.

– На нашу адресу дошли су дописи из Приједора, Новог Града, Шамца, Станара, Дервенте и Хан Пијеска да ће од 16. до 23. јуна, по осми пут, угостити дјецу с Косова и Метохије. Пријаве трају до 31. јануара како би имали довољно времена да организујемо овај велики пројекат – рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима са Космета Милорад Арлов.

Дервента је лани, други годину заредом, раширила руке добродошлице за малишане са Косова и Метохије, а седам дана у нашем граду боравило је 49 дјеце и њихови наставници. Дјеца су боравила код својих вршњака, а осим дервентске, имали су прилику да упознају и знаменитости из читаве Српске. Том приликом потписана је повеља о братимљењу између дервентске ОШ „Никола Тесла“ и ОШ „Вук Караџић“ из Шилова, која ће бити основ будуће сарадње између двије школе.

Related posts

НАЧЕЛНИК СПОРТСКОМ ОПРЕМОМ ОБРАДОВАО КЛУБОВЕ И ШКОЛЕ

admin

Влада утврдила Приједлог закона о граду Дервента

admin

ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još