ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПОРУЧИЛА: СВИ СМО ИСТИ!

Центар града данас је био у знаку обиљежавања Светског дана особа са Дауновим синдромом, уз поруку да смо сви исти.

Ученици Стручне и техничке школе, заједно са професорима и педагозима, са шареним балонима у рукама и обувеним различитим чарапама, прошетали су до централног спомен – обиљежја, гдје су за чланове Удружења „Сунце“ и Центра „Будућност“, али и бројне друге суграђане, извели програм.

Предсједница Савјета ученика Стручне и техничке школе Јелена Кузмановић казала је да су се потрудили да на што бољи начин обиљеже овај дан.

– На овај  начин смо подржали, не само дјецу са Дауновим синдромом, већ сву дјецу која имају било какве сметње у развоју. Вођени смо паролом да међу нама нема разлика и да смо сви исти – истакла је Кузмановићева.

Предсједница Удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић рекла је да ово удружење међу 137 чланова има и шесторо корисника који имају Даунов синдром.

– Ово је лијеп гест ученика Стручне и техничке школе који нас је заиста обрадовао. Из Дервенте можемо послати поруку да смо сви једнаки и да се заједно дружимо и живимо, без икаквих разлика – поручила је Спасојевићева.

На платоу испред фонтане ученици су на радионици, заједно са својим другарима, израђивали честитке и друге занимљиве радове.

Related posts

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

admin

СВЕТОСАВСКИ БАЛ ОСВЈЕТЛАО ЛИЦЕ ХУМАНОСТИ

admin

Изливена плоча за светосавску салу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još