ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПО 168. ПУТ ВЈЕРНА ТРАДИЦИЈИ

Традиција дуга 168. година није оманула ни ове Велике Госпојине, а бројни посјетиоци већ јуче су похрлили на надалеко познати дервентски Вашар.

Иако је премашио вијек и по, Вашар је још увијек догађај који се не пропушта, а вријеме се у Дервенти, како некада, тако и сада, рачуна на период „до Вашара“ „око Вашара“ и „послије Вашара“.

На добро познатој локацији Сајмишта, вашарџије су за посјетиоце припремиле печење, роштиљ точени сладолед, шећерну вуну, крофнице, кокице, пиво и бројне освјежавајуће напитке, мамећи сваког посјетиоца.

Ни љубитељи адреналина неће остали кратких рукава јер ове године уз твистер, крејзи сурф, кућу страха и зид смрти на располагању имају и двије камиказе.

Највеселији су ових дана малишани, који послије вожње аутићима, возићима, ланчарама, тобоганима, балеринама и другим атракцијама, могу да се посвете куповини играчака, којих је било у изобиљу.

Оне старије привукли су шатори са изворном и народном музиком, те печењем, а домаћице на штандовима могу да употпуне и обнове своје залихе кућних потрепштина.

 

Related posts

ЧЕТВОРО ПОВРИЈЕЂЕНО У НЕЗГОДИ У БОСАНСКИМ ЛУЖАНИМА

admin

УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ КРЕТАЊА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

admin

НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još