ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПРОСЛАВЉА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

Обиљежавање Дана општине и крсне славе Саборног храма Успења Пресвете Богородице,  Велике Госпојине, почело је данас литургијом и свечаном литијом, а настављено полагањем вијенаца на централно спомен – обиљежје у знак сјећања на жртве Одбрамбено – отаџбинског рата.

Сјенима страдалих, полажући вијенце на споменик погинулим борцима, поклонили су се начелник општине Милорад Симић, потпредсједник Скупштине општине Славен Гојковић, Општински одбор СУБНОР-а, делегације организација проистеклих из протеклог рата, представници Полицијске станице Дервента те представници политичких партија.

Традиција прослављања Велике Госпојине дио је дервентског идентитета, те је обавеза садашњих генерација Дервенћана да ту традицију пренесу на младе.

– Ово је прилика да се поклонимо и одамо почаст онима који су током протеклог рата дали своје животе за нашу слободу. Пут до тога да ми данас будемо овдје није био нимало лак, напротив плаћен је са много крви и страдања – рекао је на парастосу предсједник Општинске борачке организације Чедо Вујичић.

Послије парастоса, биће одржана свечана сједница Скупштине општине на којој ће бити додијељена општинска признања, а овогодишња Великогоспојинска повеља са златним грбом општине иде у руке фирме „Металац МБМ“ власника Слободана Голуба, док ће општинске Захвалнице добити медицинска сестра Славојка Миоданић и инжењер техничких наука у пензији и културни стваралац Савко Пећић.

 

Related posts

Обиљежен Дан
полиције Републике Српске

Derventski List

ПЛЕС И ФИЛМ ЗАЧИНИЛИ „ЉЕТНУ АРТ СЦЕНУ“

admin

НОВИ ВАТРОГАСНИ ДОМ НИЧЕ У МОТАЈИЧКОЈ УЛИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još