Друштво

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

Поводом обиљежавања Међународног дана мира, 21. септембра, Удружење ратних војних инвалида општине Дервента 1991 – 1995. године данас је у „Напретковом“ дому организовало манифестацију под називом „Наше различитости – Наше богатство“.

У програму су наступили дервентски хор пензионера „Мозаик“, чланови КУД „Фра Иво Шимић“ из Оџака, КУД „Младост“ из Которског, као и чланови ФУГ „Мотајички вук“ из Српца. По завршетку програма уприличена је изложба рукотворина, народњих ношњи и традиционалних јела.
– Данашња манифестација је организована у оквиру реализације пројекта „Наше различитости – Наше богатство“, а који је уједно и дио УСАИД – овог пројекта ПРО – Будућност, који се бави изградњом мира и повјерења међу грађанима свих етничких и вјерских група у БиХ. Пројекат проводи америчка хуманитарна организација ЦРС са партнерима, с тим да је овај пројекат финансијски подржала и општина Дервента – казала је Мара Миланковић Дарадан, представник Удружења РВИ координатор пројекта „Наше различитости – Наше богатство“.

 

Related posts

Отвори срце, постани хранитељ

admin

Издато упозорење
због обилних падавина

Derventski List

Прикупљање драгоцјене
течности у четвртак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još