ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервенти 800.000 КМ за путну инфраструктуру

Међу јавним инвестицијама у општинама у градовима Републике Српске, за које је из буџета Српске одобрено 27,8 милиона марака, нашао се и пројекат изградње и реконструкције путне инфраструктуре у Дервенти у износу од 800.000 марака.

Из Министарства финансија РС прошле седмице су саопштили да је утврђена листа пројеката који ће бити финансирани са позиције јавних инвестиција, а које су јединице локалне самоуправе исказале као приоритетне.

Из Градске управе истичу да је Влада РС препознала потребу реализације кандидованог пројекта изградње и реконструкције путне инфраструктуре у Дервенти.

– Захвални смо премијеру и Влади што су препознали потребу реализације овог пројекта. Добра ствар у овом послу јесте чињеница да на нивоу локалних заједница неће бити непотребних процедура које могу да успоре или чак онемогуће реализацију пројеката, него сву процедуру проводи Влада. Ми, наравно, тек треба да донесемо одлуку за конкретне дионице које ће бити изграђене или реконструисане – казао је градоначелник Милорад Симић.

Он је додао да и поред сталних улагања у путну инфраструктуру у Дервенти и даље постоји потреба за инвестицијама у ову област.

– Колико год да смо претходних година уложили у изградњу путева на подручју Дервенте, а уложили смо заиста много, свјесни смо да је потреба за овом врстом активности још увијек врло велика – нагласио је Симић.

Јавни позив за предлагање пројеката за финансирање јавних инвестиција у локалним заједницама Министарство финансија РС расписало је у јуну.

Повећан износ

Из Министарства финансија су објаснили да иако је првобитно било планирано за пројекти локалних заједница буду финансирани са 20 милиона КМ, због великог броја кандидованих пројеката, одлучено је да буде проширен обухват пројеката, те је укупно одобрено 27,8 милиона КМ.

Related posts

Уручена признања најбољим спортистима

admin

ВЕЧЕ ПРОТКАНО НОТАМА УЗ „ВЕЈЗУ И ПРИЈАТЕЉЕ“

admin

ЛЕГЕНДЕ ЗАГРИЈАЛЕ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još