Спорт

Дервентским атлетичарима медаље са два такмичења

Чланови Атлетске секције Дервента која дјелује у оквиру прњаворског Атлетског клуба „Сан“ остварили су запажене резултате на Првенству БиХ за цицибане у Читлуку, као и на Међународном атлетском митингу „Аграм“ у Загребу, донијевши у свој град три медаље, али и најбоље личне резултате.

Највећи успјех у Читлуку остварио је Никола Косић окитивши се титулом вицепрвака БиХ на 200 метара и то уз нови лични рекорд од 31.76 и бронзаном медаљом у скоку удаљ, са такође личним рекордом од 3.83 метара. Вицепрвак је постао и Лазар Ивановић у бацаљу кугле, док су Ива и Ненси Будишић оствариле најбоље овосезонске резултате у скоку у даљ и то на 600 и 200 метара.

У Атлетском клубу истичу и да су на почетку сезоне запажене резултате остварили и на међународном митингу у Загребу, гдје су двије атлетичарке истрчале своје најбоље овосезонске резултате.

– Кристина Стојковић на 100 и 200 метара, те Белма Ћуран на 400 метара с препонама трчале су најбоље овосезонске резултате и тиме потврдиле да се налазе у изузетно доброј форми на самом почетку атлетске сезоне на стази од које се очекује доста добрих резултата и рекорда – казали су из клуба.

Ателтичаре овог викенда очекује наступ на Првенству БиХ за млађе јуниоре, које је и изборно такмичење за састав репрезентације БиХ за наступ на Балканском првенству у тој категорији које ће бити одржано 12. јуна у Бару.

Related posts

Резултат Малешевића обрадовао
чланове ШК Дервента

Derventski List

Пуних батерија и уз појачања у нову сезону

admin

УЗБУЂЕЊЕ ПРАТИЛО И ДРУГО ВЕЧЕ ТУРНИРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još