Спорт

Дервентским атлетичарима сребро и двије бронзе

Атлетичари Атлетског клуба „Сан“ из Прњавора и Атлетске секције из Дервенте на Првенству Републике Српске које је у Сокоцу окупило атлетичаре у категоријама старијих пионира и сениора окитили су се са 12 медаља, а у категорији пионира, сребрну и двије бронзане медаље понијело је троје Дервенћана.

Теодора Милојевић, којој је ово прва трка послије повреде кољена, освојила је сребро и титулу вицепрвакиње РС за пионирке у трци на 300 метара, чиме је показала да се убудуће од ње могу очекивати још бољи резултати него раније.

– У трци пионира на 800 метара бронзу је освојио Срђан Станишић, док је бронзу, уједно и прву медаља на Првенству РС, освојила Ангелина Тепић у бацању копља – навели су из Атлетског клуба.

Успјех су оствариле и Ања Јевтић освојивши пето мјесто у бацању кугле и копља за пионирке и Дуња Душанић у трци на 1.000 метара поставивши нови лични рекорд.

Титулу сениорске првакиње Републике Српске на 100 метара и вицепрвакиње на 400 метара са овог такмичења понијела је Кристина Стојковић. Сениорска вицепрвакиња на 100 метара и у скоку с мотком постала је Белма Ћуран, а своју прву сребрну медаљу и титулу вицепрвака РС освојила је Даниела Станишић у трци на 100 метара, док је сениорска штафета у саставу Јована Митровић, Даниела Станишић, Белма Ћуран и Кристина Стојковић освојила сребро. Бронзане медаље заслужили су Јована Митровић, у тркама на 100 метара препоне и 400 метара, и Кристијан Марић у скоку с мотком.

Послије учешћа на овој атлетској смотри, чланови клуба и секције су на љетњој паузи.

Related posts

ПРВО МЈЕСТО ПРИЈА И ОБАВЕЗУЈЕ

admin

Величанствен опроштај за Дејана Плиснић

admin

Тријумф Појежана у Мајевцу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još